• 0

Šta treba da zna ova grupa trgovaca o novom modelu fiskalizacije? I za njih važe nova pravila

Podsećamo, prijavljivanje za subvencije je počelo 15. oktobra i trajaće do 31. januara sledeće godine

  • 0
elektronska trgovina

Foto: Pixabay

- Novom fiskalizacijom se jače borimo protiv sive ekonomije, a jedna od novina je da će račun imati QR kod i svaki kupac će preko mobilnog telefona moći odmah da proveri da li je taj fiskalni račun pravili ili falš - kazao je ministar Siniša Mali juče i podsetio da je takođe juče krenula isplata subvencija za troškove prelaska na novi model fiskalizacije.

Ministar je dalje naveo da će obveznicima biti uplaćeno po 100 evra u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom mestu i još toliko po fiskalnom uređaju, s tim što će onima koji nisu u sistemu PDV-a biti uplaćen iznos veći za 20 odsto.

Prijavljivanje je počelo 15. oktobra i trajaće do 31. januara sledeće godine.

Povodom te teme, tj. u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji koji počinje da se primenjuje od 1. novembra tekuće godine, predviđeno je uvođenje fiskalne kase i za obveznike sa registrovanom šifrom delatnosti 47.91 - trgovina na malo posredstvom pošte ili preko interneta, koja je registrovana kao pretežna delatnos za IS.

Video: Završeni pregovori frilensera i vlade

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>