• 0

Prijave mladih za program "Moja prva plata" do 31. oktobra

Pored utvrđenih iznosa, poslodavci mogu novim mladim kolegama da isplate i dodatna sredstva

  • 0
pas, kuče, posao, devojka i ljubimac na poslu

Foto: Shutterstock

Mladi nezaposleni do 30 godina života, sa srednjim i visokim obrazovanjem mogu da se prijave do 31. oktobra za drugi ciklus programa "Moja prva plata", saopštila je danas Privredna komora Srbije.

Prijava je moguća preko portala mojaprvaplata.gov.rs, a od programa "Moja prva plata" očekuje se da omogući da se 10.000 mladih osposobi za samostalan rad na konkretnim poslovima.

- Gotovo devet hiljada poslodavaca traži više od 25.000 hiljada mladih osoba za koje je obezbeđeno preko 15 hiljada različitih radnih pozicija - rekla je rukovodilac Centra za edukaciju, dualno obrazovanje i obrazovne politike u PKS Mirjana Kovačević.

Ona je navela da je cilj programa podsticanje zapošljavanja mladih, uz prethodnu obuku za posao i sticanje prvih radnih iskustava, kao i podrška privredi u rešavanju problema nedostatka kadrova.

Mladima sa završenom srednjom školom obezbeđena je mesečna naknada od 22.000 dinara, a onima sa visokim obrazovanjem 26.000 dinara. PKS navodi da pored ovih iznosa, poslodavci mogu novim mladim kolegama da isplate i dodatna sredstva.

Program "Moja prva plata" sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.

Video: Opet traže stjuardese, a ovo su uslovi za zaposlenje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>