• 0

Pet miliona evra kredita za male i srednje preduzetnike u Srbiji: 3 oblasti u fokusu

Program se sprovodi u saradnji s Ministarstvom privrede Srbije

  • 0
startap, firma Foto: Unsplash

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) obezbedila je pet miliona evra kredita za podršku konkurentnosti malih i srednjih preduzeća (MSP) u Srbiji.

Kreditna linija se realizuje preko Erste banke, a finansiranje će pomoći lokalnim malim i srednjim preduzećima da dostignu najbolje industrijske standarde i primene direktive EU, navedeno je u saopštenju.

Cilj ove podrške jeste da ohrabri mala i srednja preduzeća da ulažu u dostizanje standarda EU u tri ključne oblasti: zaštita životne sredine, zdravlje i bezbednost i kvalitet proizvoda.

Mala i srednja preduzeća će, takođe, imati pristup savetodavnim uslugama prilagođenim njihovim potrebama i ekspertizi za uvođenje i primenu standarda i direktiva kako bi bili konkurentniji na tržištima EU.

Na raspolaganju će im biti i grantovi u iznosu do 15 procenata od ukupnog iznosa kredita po uspešnom završetku projekta. Kreditna linija je deo šire inicijative EBRD-EU, koja ohrabruje mala i srednja preduzeća širom Zapadnog Balkana da ulažu u projekte koji poboljšavaju njihovu konkurentnost na lokalnom i inostranom tržištu.

Program se sprovodi u saradnji s Ministarstvom privrede Srbije.

EU je u dogovoru s Ministarstvom privrede odobrila dodatnih 10 miliona evra u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA) za EBRD Program konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u našoj zemlji.

Video: Roboti neće ukrasti poslove, u Srbiji školujemo kadar koji će biti spreman za budućnost

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>