≫ 

Novak Đoković i vladavina prava: Autorski tekst srpskog profesora

 ≫ 

Dr Zvezdan Čurčić, specijalizovani advokat za imigraciono pravo, izneo je svoje viđenje čitave situacije u slučaju najboljeg tenisera sveta protiv vlade Australije

Komentari

  • w

    20. januar 2022 | 18:09

    Oni su ga obravnavali kao da je sa gumenim čamcom došo u njihovu državu. A ne kao jednog vrhuskog sportistu.🙈🙈🙈👎👎👎👎

  • Mico

    20. januar 2022 | 18:07

    Profesore"zasto nisu svi vraceni sa izuzecem.Zasto je nadal pusten posle 10 dana karantina kad australski zakon jasno kaze da mozes uci tek posle 14 dana.Toliko o zakonu i Pravu u kengurskoj drzavi.Smradovi da nemogu biti gori.

  • Dragudavac

    20. januar 2022 | 18:03

    Tako je u demokratskim kapitalističkim državama.Emocije i pravednost su na zadnjem mestu tako da je profesor 100% u pravu.

  • Predrag

    20. januar 2022 | 17:33

    Profesor je promašio temu. Đoković nije pošao u Australiju kao turista ili ekonomski/politički imigrant već na "svetsko prvenstvo" koje je pod okriljem ATPa. ATP je član ITFa, a ovi su član MOK, što znači da se na njega ne primenjuju turistička ili imigraciona pravila. Na šta bi ličilo da na svetsko prvenstvo u fudbalu koje je igrano u Rusiji granične vlasti puštaju vakcinisane isključivo Sputnjikom, ili da na Olimpijske igre francuzi ne puste muslimanke koje nastupaju sa marama jer su kod njih zabranjene burke ili da sa svetskog fudbalskog prvenstva iu kataru vlasti proteraju sve igrače koji se prekrste nakon sviranja himne jer vređaju osećanja domaćeg muslimanskog stanovništva, td, itd. Inače jedan od razloga zbog kojih Severna Koreja ne dobija organizaciju bilo kog meďunarodnog sportskog takmičenja je taj što nije u stanju da svim takmičarima obezbedi nesmetan ulazak u sopstvenu zemlju. Elem, jasno je da su mnogi pa i profesor dobili zadatak da nakon svega deluju u cilju kontrole štezed koja je očigledna. Profesor je zaboravio još jednu činjenicu, da je pravo samo pisani zapis nekakvog društvenog dogovora, a taj društveni dogovor počiva na nekakvim moralnim i logičkim principima i da pokušaj da se paragrafima prikrije odsustvo "zdravog" razuma svakako ima utemeljenje isključivo u sili, ali nema neograničeno trajanje. Nema potrebe da nabrajam kakvi su sve zločini u istoriji ljudske vrste pokriveni zakonima i paragrafima, na svu sreću zdrav razum i duh slobode su i pored svih žrtava nesavladiva prepreka za umišljene bogove, njihove podanike i uplašenu većinu. Događaji u Australiji nemaju nikakve veze sa zakonima u pitanju je jasan atak na slobodan svet i na njegovog od mahznačajnijih predstavnika. Razlozi su, koliko god se uzurpatorska moćna manjina predstavljala uzvišenom, najbanalniji mogući, pohlepa. Da zaključim, da je u pitanju Rusija, koja Federeru uskraćuje pravo da učestvuje na grand slam turniru zbog nekog lokalnog propisa ATP bi joj sasvim sigurno uzeo organizaciju Grand Slam-a, itd, itd.

  • DARKO 100%

    20. januar 2022 | 17:12

    Vladavina prava je u stvari uvek u rukama vladajuce elite,lazu nas svi o nezavisnom sudstu i o nasim pravima,kad se dotaknemo zakona mi to sve vidimo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA