• 0
 ≫ 

Zastava oružje slavi 168. godišnjicu: "Potpisali smo najveći ugovor do sada"

 ≫ 

Kako je rekao direktor Mladen Petković, ugovor je vredan 234 miliona dolara

  • 0

Fabrika "Zastava oružje" proslavila je danas krsnu slavu Sv. Petku i 168. godišnjicu najstarijeg preduzeća u grupaciji odbrambene industrije Srbije.

Tim povodom položen je venac isped biste generala Radomira Putnika. Generalni direktor, Mladen Petković, istakao je da je "Zastava oružje" upornim radom uspela da ostari dobre rezultate, proširi poslovanje, održi kvalitet proizvoda i prevaziđe brojne izazove sa kojima su se suočavali.

- "Zastava oružje" danas radi punim kapacitetom i svakog dana sve više ulaže u unapređenje proizvodnje i brige o radnicima. U poslednje tri godine, aktivnim trudom uspeli smo da revitalizujemo fabriku, fokusirani na napredak i zadate ciljeve - rekao je Petković.

Prema njegovim rečima, zahvaljujući izuzetnom požrtvovanju zaposlenih i menadžmenta fabrike, ali i uz pomoć državnih organa sa kojima imaju izuzetnu saradnju, fabrika je dobro radila i u otežanim uslovima usled epidemije korone.

- Realizacija plana u 2020. godini u odnosu na 2019. bila je veća za 6,63 odsto, dok je u 2021. u odnosu na 2020. godinu, veća za 28 odsto, što je jasan pokazatelj kontinuiranog rasta. U toku ove godine uspeli smo da potpišemo ugovore u vrednosti od 250 miliona dolara, što je izuzetno značajno za rast i razvoj ne samo "Zastava oružja", već i cele srpske privrede - objasnio je Petković.

Kako je istakao, proizvodnja u "Zastava oružju" zasnovana je na domaćoj pameti. "U ovoj godini smo zaposlili smo 31 mladog radnika, od čega je 16 inženjera", podvukao je generalni direktor i dalje objasnio da je  snabdevanje Vojske Srbije pešadijskim naoružanjem prioritet, a pored toga - proizvode plasiraju na pet kontinenata.

- "Zastava oružje" ima dugoročne ugovore koji garantuju održivost proizvodnje, sigurnost radnih mesta i primanja zaposlenih. Ove godine potpisali smo najveći ugovor do sada, a možda i jedan od najvećih u celoj namenskoj industriji, u vrednosti od 234 miliona dolara - podvukao je Petković.

Objasnio je da je u pitanju dugoročni aranžman kojim je obezbeđen siguran posao u narednih šest godina, kad je reč o  proizvodnji i plasmanu civilnog asortimana za američko tržište.

Direktor je istakao da su od početka pandemije u fabrici primenjene sve propisane zaštitne mere u cilju sprečavanja širenja virusa i organizovana je vakcinacija na koju se odazvao veliki broj radnika.

Video: Modularna puška vojske Srbije: Preteča svih automatskih pušaka

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>