• 0

Gasprom najavljuje isporuke gasa u podzemna skladišta EU

Čelnik kompanije, Aleksej Miler, kaže da će dostići planirani nivo od preko 72 milijarde kubnih metara gasa u domaćim skladištima do 1. novembra

  • 0
tranzit gasa, gasovod, cevi

Foto: Shutterstock

- Gasprom je spreman da nastavi isporuke prirodnog gasa u evropska podzemna skladišta (PSG) odmah pošto se dopune podzemna skladišta Ruske Federacije - izjavio je prvi čovek ove ruske kompanije, Aleksej Miler.

- Čim dopunimo naša PSG počećemo da punimo i evropska skladišta gasa.Nema sumnje da će to poboljšati sigurnost i stabilnost snabdevanja gasom uoči predstojeće zime - rekao je Miler, prenosi TAS S.

Gasprom ima svoja skladišta gasa i u Evropi, uključujući Austriju i Nemačku, potvrdio je Miler, i dodao da je u ovom trenutku popunjenost tih skladišta na veoma niskom nivou, nešto iznad 190 miliona kubnih metara.

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, izjavio je ranije da Gasprom u potpunosti sprovodi dugoročne sporazume sa evropskim zemaljama o snanbdevanju gasom i naložio je direktoru Gasproma Alekseju Mileru da ta kompanija počne da puni evropska skladišta gas odmah kada Rusija završi popunjavanje sopstvenih zaliha što bi trebalo da bude dovršeno 8. novembra.

Miler je rekao da će Gasprom dostići planirani nivo od preko 72 milijarde kubnih metara gasa u domaćim skladištima do 1. novembra, a potpuno će završiti popunjavanje skladišta do 8. novembra, preneo je ranije Rojters.

Video: Tankeri plutaju puni nafte koju niko neće

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke