• 38
 ≫ 

Od danas isplata 30 evra: Kreće i tranzicioni period prelaska na novi model fiskalizacije

 ≫ 

Novčana pomoć je deo paketa "30+30" evra

  • 38
Novac dinar dinari plaćanje novčanik Foto: Shutterstock

Kako je više puta najavljivano, danas, 1. novembra, počinje isplata drugog dela paketa novčane pomoći od 60 evra.

To znači da penzioneri, ali i svi ostali punoletni građani Srbije dobijaju drugih 30 evra.

Kako je istakao ministar finansija, Siniša Mali, novac prvo dobijaju upravo penzioneri, kao i korisnici socijalne pomoći.

"Ostalim punoletnim građanima koji su ispunili uslove za ovaj vid novčane podrške države, novac će biti uplaćen 2. i 3. novembra. Ukupno, reč je o više od 5,7 miliona građana, od čega 1,6 miliona penzionera. Svako će dobiti po 3.527 dinara", navodi se u saopštenju.

Dalje je naveo da će sredinom decembra svi punoletni građani dobiti i pomoć od 20 evra, kao i da će penzioneri početkom 2022. godine dobiti još po 20.000 dinara.

Dodao je da će novčana pomoć od 20 evra biti automatski uplaćena svima koji su se prijavili za prethodnu pomoć, dakle, nije potrebna dodatna prijava.

Takođe, od danas kreće i tranzicioni period za prelazak na novi model fiskalizacije, a koji će trajati do 30. aprila 2022. godine.

Kako se navodi, @poreska_uprava je odobrila prve elemente elektonskog fiskalnog uređaja nekoliko različitih proizvođača, koji su spremni za tržište.

"Očekujemo da već u narednim danima prvi obveznici pređu na novi model, s obzirom na to da je uveliko u toku i prijava za lokacije i za subvencije putem portala Poreske uprave ePorezi. To je za sve nas, za celu državu, za sve građane, veoma važna vest jer smo za još jedan korak bliži uvođenju novog modela fiskalizacije, koji će biti od neprocenjivog značaja u borbi protiv sive ekonomije, a od čega će korist imati celo društvo", naveo je Mali.

Video: Ugostitelji izdržali pandemiju zahvaljujući ovom rešenju: Partner koji nam je pomogao da opstanemo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    1. novembar 2021 | 07:55

    super, znaci od sutra poskupljuje struja, benzin, hleb, ulje....

  • Licemerka

    1. novembar 2021 | 09:01

    Pa lepo. ALI. Juče sam naručila rezani hleb u jednom velikom marketu onlajn i juče je bio 64,99 din. Danas je taj isti hleb 88,99. Znači poskupeo je za 24 din??

  • U

    1. novembar 2021 | 08:13

    30 evra🤣🤣🤣🤣

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>