• 7

Bez grejanja u Novom Sadu: Zaustavljen dotok gasa u Srbiju

Usled pukotine nastala je samo materijalna šteta

  • 7
Natural gas gasovod Foto: Shutterstock

Bugarski operater gasne mreže Bulgartransgaz saopštio je da je prekinuo transport prirodnog gasa u Srbiju i Mađarsku, posle pucanja gasovoda u blizini sela Vetrino na severoistoku zemlje.

Rojters podseća da Bugarska transportuje ruski gas preko svoje gasne mreže u Srbiju i Mađarsku. Nesreća, koja je prijavljena u 3 sata ujutru po lokalnom vremenu, zaustavila je i dotok gasa ka Rumuniji, ali je on delimično obnovljen jutros posle 8 sati. Kompanija je u saopštenju navela da je usled pukotine nastala samo materijalna šteta i da su timovi već na licu mesta i rade na popravci gasovoda.

Bez grejanja u Novom Sadu

Javno preduzeće Novosadske toplane saopštilo je da je zbog havarije u Bugarskoj prekinulo isporuku toplotne energije za grejanje i toplu vodu za sve korisnike usluga.

Novosadska toplana u saopštenju je navela da će isporuka toplotne energije za grejanje i pripremu tople potrošne vode za korisnike biti uspostavljena kada bude normalizovana isporuka prirodnog gasa i stabilizovan tehnički sistem tog preduzeća. Dodaje se da je havarija u Bugarskoj dovela do potpune obustave isporuke gasa prema Javnom preduzeća "Srbijagas", jedinom distributeru gasa u Srbiji.

Podsećamo, zbog kvara je poremećen i normalan dotok gasa u BiH.

Video: Naftaši se ubrzano digitalizuju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>