• 0
 ≫ 

"Dubai Ekspo je šansa da privučemo ulagače. Prosečna plata koju želimo je 1.000 evra"

 ≫ 

Paviljon Srbije na izložbi u Dubaiju privukao je veliki broj posetilaca i investitora širom sveta

  • 0
Dubai Expo Foto: Shutterstock

Srbija je atraktivna destinacija za investiranje, a sektor "nekretnine" nudi brojne mogućnosti za dalja ulaganja i razvoj, što je šansa za ulagače, ne samo iz UAE regiona, već iz celog sveta.

Cilj Republike Srbije je da privlačenjem novih investitora nastavi investicioni ciklus, sa pre svega visokotehnološkim i naprednim investicionim projektima, koji Srbiji donose brži rast BDP-a i dalji razvoj naše ekonomije, zaključeno je na prvoj investicionoj konferenciji održanoj na paviljonu Srbije na Expo 2020 u Dubaiju tokom trajanja tematske nedelje "Urbani i ruralni razvoj".

Konferenciju je zvanično otvorila ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija i generalna komesarka Republike Srbije za Expo, Tatjana Matić, koja je istakla da veruje da će ova prva investiciona konferencija rezultirati novim ulaganjima u Srbiju u pomenutom sektoru i ugovaranjem mnogih poslova i saradnji.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović, izjavio je danas na svetskoj izložbi Dubai Ekspo 2020 da je taj skup sjajna prilika za nove investicije, koje će dodatno podstaći rast standarda i doprineti da dostignemo željenu prosečnu platu od 1.000 evra.

Momirović je u Paviljonu Srbije, na Prvoj investicionoj konferenciji potencijalnim investitorima, prezentovao prilike za ulaganje u sektor nekretnina u gradovima u kojima se poslednjih godina beleži ekspanzija gradnje i tržišta nekretnina.

- Srbija je danas zemlja u kojoj se gradi duplo više kilometara auto-puteva nego u svim zemljama u okruženju, a tu su i ulaganja u brze železnice, rekonstrukcija pruga i rekonstrukcija luka. Mi smo u prethodnih pet godina udvostručili obim gradnje - rekao je ministar, a navedeno je u saopštenju.

Momirović je istakao da je Srbija duplirala opseg gradnje u poslednjih pet godina i da se sa ponosom nalazimo među deset zemalja u svetu po brzini izdavanja građevinskih dozvola. Dodaje da je naša zemlja prva u Evropi po broju kilometara auto-puteva koje gradi, sa istorijski visokim, ravnomernim rastom u svim podsektorima gradnje.

Vlada Srbije je, navodi se u saopštenju, uložila velika sredstva u izgradnju tranpsortne infrastrukture kako bi povezala gradove u Srbiji i na taj način značajno doprinela razvoju tržišta nekretnina u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i drugim mestima.

Iz ministarstva su istakli da je paviljon Srbije na izložbi u Dubaiju privukao veliki broj posetilaca i investitora širom sveta.

Video: Kako se pravi sedalica vredna minimum 3.000 dinara: Red milovanja vune, red vode i sapuna

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>