• 0

Open Balkan u Dubaiju: "Kompanije iz ove dve zemlje mogu besplatno da koriste Biznis hab Srbije"

Čadež je u razgovoru sa Bekrijem Ajdinijem, generalnim komesarom Severne Makedonije na Expo 2020 Dubai, istakao značaj učešća naših zemalja na ovoj najvećoj svetskoj izložbi

  • 0
Pripreme pred Expo 2020 Dubai

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Privrednici u okviru Inicijative Open Balkan povezuju se i aktivno sarađuju i u Dubaiju na najvećoj svetskoj izložbi. Predsednik Privredne komore Srbije (PKS), Marko Čadež, razgovarao je danas sa predstavnicima Albanije i Severne Makedonije i obišao njihove paviljone na Expo 2020 Dubai.

Čadež je pozvao biznismene i kompanije iz Severne Makedonije i Albanije da, kao članice Open Balkan incijative, potpuno besplatno korsite Biznis hab Srbije i uz svu podršku i pomoć u dogovorima za nove poslove sa partnerima ne samo iz UAE već iz čitavog sveta.

- Na raspolaganju vam je 600 kvadratnih metara poslovnog prostora u Slobodoj zoni Dubai South u kojoj posluje veliki broj velikih svetskih kompanija, od Ikee do najvećih svetskih proizvođača. Mi ćemo vam obezbedtiti uslove da se predstavite, umrežavate, organizujete B2B sastanke, tokom svih šest meseci koliko traje Svetska izložba Expo 2020 Dubai. Pozivam privrednike Severne Makednonije i Albanije da koriste Biznis hab kao svoj. Ovo jeste deo zajedničke inicijative Open Balkan i samo tako možemo da budemo jači - poručio je Čadež prilikom posete Paviljonu Albanije i razgovora sa gradonačelnikom Tirane Erionom Veliajem.

Veliaj je izrazio veliko zadovoljstvo posetom Čadeža pavoljonu Albanije i zahvalio se na pozivu njihovim kompanijama.

- Shvatili smo kroz proces Otvorenog Balkana da smo zajedno u ovome, i ako sarađujemo i radimo ono što najbolje znamo, možemo da pokrenemo ovaj region. I mi smo poput Srbije otvoreni da organizujemo investicionu konferenciju jer znamo da imate dosta investitora koji su zaintresovani za naše marine. Ovu posetu vidim kao novi početak za naše odnose, jer smo praktični, pragmatični iv svu našu energiju ulažemo u izgradnju ove saradnje. To što smo prisutni na Expo-u znači našim zemljama ali i našim prestonicama gde je koncentrisano pola naše ekonomije - dodao je Veliaj.

Čadež je u razgovoru sa Bekrijem Ajdinijem, generalnim komesarom Severne Makedonije na Expo 2020 Dubai, istakao značaj učešća naših zemalja na ovoj najvećoj svetskoj izložbi.

- Više od 350 privrednika iz Srbije učestvovalo je na ovoj izložbi, neki su već ugovorili nove biznise i pozivam sve kompanije iz Severne Makedonije da koriste sve mogućnosti koje pruža naš Biznis hab, tu smo da pomognemo u ugovaranju sastanaka, sve što je potrebno stavićemo vam na raspolaganje. Jer mi smo jedan region, jedna ekonomija, jedno tržište - kazao je predsednik PKS.

Video: Čadež: Preko novosadske luke roba iz Srbije i regiona u svet

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>