• 0

Mladi genijalci: Naši studenti osvojili treće mesto na renomiranom svetskom takmičenju

Tim je bio pohvaljen za precizno definisanje problema, kreativno rešenje i dobro razrađenu strategiju širenja poslovanja

  • 0

Studenti Case Study Club-a FON-a, Miloš Mihajlija, Tamara Đorđević, Mina Petrović i Milica Đerić, pod mentrostvom prof. Dr Slavice Cicvarić Kostić i prof. dr Vesne Damnjanović, osvojili su treće mesto na svetskom takmičenju u rešavanju studije slučaja Rotterdam / Carleton International Case Competition 2021.

Takmičenje je održano u periodu od 24. do 30. oktobra, u organizaciji Univerziteta Karlton iz Kanade.

Studenti Case Study Club-a FON-a su se takmičili sa renomiranim svetskim univerzitetima i poslovnim školama sa pet kontinenata. Takmičari su kroz šest dana rešavali tri različite studije slučaja iz različitih industrija.

Prva studija slučaja koju su naši studenti rešavali i u okviru koje su najbolje prikazali svoje znanje i veštine jeste studija slučaja kompanije Bridgehead Coffee., a to je lanac kafeterija i prodavnica kafe iz Otave, glavnog grada Kanade, okrenut održivom razvoju i negovanju lokalne zajednice.

Zadatak koji se našao pred studentima bio je određivanje strategije i plana širenja poslovanja, vodeći računa o ciljnoj grupi potrošača, odgovornosti prema lokalnoj zajednici i snabdevačima i ekološkim uticajima.

Tim je bio pohvaljen za precizno definisanje problema, kreativno rešenje i dobro razrađenu strategiju širenja poslovanja, koja je definisana i predstavljena u kontekstu održivog razvoja i u skladu sa ciljevima održivog razvoja. Na osnovu efektne prezentacije, kao i odgovora na pitanja žirija, naši studenti su osigurali prolaz u finale kao prvoplasirani tim iz svoje divizije.

U finalu su osvojili bronzanu medalju, dok je prvo mesto osvojio tim sa Erasmus Univerziteta iz Roterdama(Erasmus University, Rotterdam School of Management), a drugo Norveška poslovna škola (BI Norwegian Business School).

Video: Dokaz da su žene sveznajuće: Devojke inženjeri iz Emirata izmislile su „džepnu flašicu“

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>