• 1
 ≫ 

Srbija prva u Evropi postaje deo Svetskog logističkog pasoša

 ≫ 

Domaće trgovinske i logističke kompanije će na ovaj način dobiti pristup sektoru pogodnosti kod partnera ove mreže u Dubaiju

  • 1
MGSI, Dubai

Foto: Đorđe Krstić, MGSI

- Uz Svetski logistički pasoš Srbija postaje jedna od dvadeset zemalja na svetu i jedina zemlja u Evropi koja će moći da distribuira svoje proizvode po povoljnijim uslovima - istakao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović, prilikom potpisivanja Memoranduma o razumevanju sa kompanijom "DP World" u okviru Ekspo 2020 u Dubaiju.

Memorandum o razumevanju kojim se omogućava pridruživanje Srbije mreži Svetskog logističkog pasoša (World logistic passport – WLP) potpisali su, ispred Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović, ispred Privredne

komore Srbije - predsednik Marko Čadež i generalni direktor mreže Svetskog logističkog pasoša, Majk Baskarn.

- Danas smo uradili jedan veliki posao za Srbiju i grad Novi Sad, nastavljamo da razvijamo vodnu infrastrukturu, ulažemo u vodni saobraćaj. Zahvaljujući današnjem Memorandumu o razumevanju kompanije iz Srbije će imati mnogo bolje logističke uslove da razvijaju svoje poslovanje - rekao je Momirović i dodao:

"Svi znamo da je logistika osnova svakog biznisa, zahvaljujući ovom koraku mi ćemo omogućiti našimkompanijama da imaju mnogo manje troškove i da imaju mnogo veće tržište za svoje proizvode".

Pridruživanjem Srbije mreži Svetski logistički pasoš, srpske trgovinske i logističke kompanije će dobiti pristup sektoru pogodnosti kod partnera ove mreže u Dubaiju, što će doprineti njihovoj većoj konkurentnosti, ekonomskoj otpornosti i globalnoj povezanosti.

- Projekat "DP World" Svetski logistički pasoš omogućava srpskoj privredi smanjene troškove transporta i da brže stignu do tržišta sveta. Našim kompanijama obezbeđujemo jednu novu logističku liniju kojom mogu da skrate za osam do 10 dana vreme plasmana robe na tržišta Afrike, zemlje Zaliva, Azije i zemlje Bliskog Istoka - kazao je Čadež.

Dubai je jedna od najvećih platformi ove mreže, sa 18 lokalnih partnera poput "DP World" i "Emirates Skycargo", koje trgovcima, špediterima i logističarima trenutno nude 80 pogodnosti, poput jeftinijeg i efikasnijeg robnog transporta.

Video: Posetili smo nestvarnu farmu vodenih bivola skrivenu na obodu Titelskog brega

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koki

    2. novembar 2021 | 13:24

    Da im izvezemo ove zute neradnike da se zatruju Nikakve vajde od njih samo steta...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>