• 0

Avio-gigant ostvario prvi profit od početka krize: Sada šire i ponudu

Lufthanzu je prošle godine od propasti spasila vlada

  • 0
lufthanza Lufthanza / Foto: Pixabay

Nemačka avio-kompanija Lufthanza izvestila je danas da je zabeležila prvi kvartalni profit od početka pandemije.

Ovaj avio-prevoznik je ostvario operativni profit od 17 miliona evra (oko 19,7 miliona dolara) u trećem kvartalu ove godine, prenosi Dojče vele. Prihodi kompanije su se skoro udvostručili u tomesečju jul-septembar, dostigavši 5,2 milijarde evra, što je skok od 96 posto u odnosu na godinu ranije.

- Sa rastućom potražnjom za poslovnim putovanjima i rekordnim rezultatom Lufthanze Kargo, savladali smo još jednu prepreku na putu izlaska iz krize i vratili se na pozitivnu teritoriju - naveo je predsednik i izvršni direktor Lufthanze Karsten Špor u saopštenju.

Kompanija namerava da proširi ponudu putničkih letova za 2022. godinu, na oko 70 posto nivoa pre pandemije.

Podsećamo, najveću nemačku avio-kompaniju je prošle godine od propasti spasila vlada, pruživši joj finansijsku pomoć u maju 2020. u iznosu 9,0 milijardi evra pošto je pandemija nanela Lufthanzi ogromne gubitke. Na ime pružene pomoći - nemačka vlada je dobila 20 posto vlasničkog udela u kompaniji.

Iz Lufthanze poručuju da nameravaju da u potpunosti otplate vladine pozajmice i da otkupe svoje akcije, dodajući da su već pokrenuli te aktivnosti. Lufthanza, osnovana 1953. godine, takođe poseduje avio-kompanije Ostrijan Erlajns, Svis Internešenal Erlajns, Brasels Erlajns i niskotarifnog prevoznika Jurovings.

Video: Opet traže stjuardese, a ovo su uslovi za zaposlenje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>