• 2

Novčić skočio 7.500 odsto pa samo za par dana pao na 0: Kako da ne uletite u prevaru?

Squid, koji je lansiran prošle nedelje po ceni od samo 1 cent, skočio je u jednom trenutku za 7.500%

  • 2
squid game

Foto: Netflix/IMDB

Kriptovaluta inspirirana popularnom Netflixovom južnokorejskom serijom Squid Game izgubila je gotovo svu svoju vrednost nakon što je otkriveno da se radi o očiglednoj prevari.

Kripto token je pa na 0 dolara a samo nekoliko dana ranije bila je porasla na 2.850 dolara po novčiću. Investitori su prijavili da nisu u mogućnosti da povuku svoja sredstva.

Squid, koji je lansiran prošle nedelje po ceni od samo 1 cent, skočio je za 7.500% sa 37 dolara 31. oktobra na 2.850 dolara po novčiću u ponedeljak. Međutim, u roku od samo nekoliko minuta, vrednost tokena je pala na 0,0008 dolara.

Kripto analitičari kažu da se takve stvari dešavaju kada kreatori kriptovaluta naglo povuku svoje tokene da bi unovčili lakoverne investitore, mehanizam koji kripto investitori nazivaju „povlačenje tepiha“.

Programeri izvukli oko 3, 38 miliona dolara

Gizmodo je objavio da su programeri koji su stvorili Squid iz ove prevare izašli bogatiji za oko 3,38 milijuna dolara. Squid je predstavljen kao token koji će moći da se koristi za novu online igru ​​inspiriranu Netflixovom serijom. Igra je trebalo da bude objavljena ovog meseca.

Video: Serija Squid game dobila svoj kafić: Kako je popularna serija postala hit na tržištu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>