• 4
 ≫ 

Lopovi pokušavaju krađe sedam puta dnevno: U Ziđinu nemoćni

 ≫ 

Kineska kompanija navodi da lopovi ne prezaju ni od napada na pripadnike obezbeđenja

  • 4
Krađa otpadnog bakra Foto:Serbia Zijin Copper

Serbia Zijin Copper saopštila je da je tokom oktobra u krugu te kompanije više od 2.000 lopova u 208 navrata, u proseku sedam puta dnevno, pokušalo da ukrade više 4,5 tona raznog metalnog materijala.

Kako se navodi u saopštenju Zijin Copper, te brojke ipak predstavljaju blago smanjenje u odnosu na raniji period, što je prema njihovim navodima, rezultat pojačanih kontrola policije.

Serbia Zijin Copper saopštava da su lopovi uspeli da ukradu kablove u Majdanpeku i Kriveljskom kamenolomu, gume iz Filtraže, profile iz Cementacije.

Kineska kompanija navodi da lopovi ne prezaju ni od napada na pripadnike "Ineks plusa", preduzeća zaduženog da obezbeđuje imovinu Serbia Zijin Copper, i da ih je ove godine bilo 20, od čega je jedan bio vatrenim oružjem.

Navodi se da se sekundarne sirovine kradu i dalje svakodnevno, a u te svrhe vrlo često se "regrutuju" i maloletne osobe, koje ne podležu krivičnoj odgovornosti, ali i trudnice.

Ukazuje se da su službenici „Ineks-plusa", firme koja vrši fizičko-tehničko obezbeđenje, za 10 meseci ove godine onemogućili lopovima da iz Serbia Zijin Copper ukradu skoro 19 tona bakra i skoro sedam tona ostalih sekundarnih sirovina.

Skoro 26 tona sekundarnih sirovina zvanično je pokušalo da iznese 714 osoba, jer je toliko njih zadržano i predato policiji, a neki od njih po više puta, saopštio je Zijin Copper.

Najveći problem radnicima „Ineks-plusa", kojih ima 210, jeste to što obezbeđuju gotovo 10.000 hektara fabričkog kruga u Boru i Majdanpeku, tako da im se ponekad čini da je njihov posao nemoguća misija, navodi se u saopštenju kineske kompanije.

Video: Telegraf prošetao ostacima Titovog rudnika uranijuma: Da li je radioaktivan?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vaske

    5. novembar 2021 | 12:36

    Posaljite nocu specijalne jedinice i resice problem. Nemojte Kinezi da odu i sve ostave. Mi tu ionako pravimo gubitke.

  • ANTIROM

    5. novembar 2021 | 18:30

    POLICIJA SA PENDRECIMA I UDRI PO KICMI

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>