• 4

Najhrabrija odluka u korporativnom svetu: Kako je Tajson fuds ubedio 60.500 radnika da se vakcinišu

Pojedini radnici su rekli da je kompanija na neki način donela donošenje odluke o vakcinaciji

  • 4
vakcina, vakcinacija, korona virus, virus Foto: Shutterstok

Kada je Tajson fuds, jedna od najvećih svetskih kompanija za pakovanje mesa, početkom avgusta objavila da će svih njenih 120.000 radnika morati da se vakcinišu protiv korona virusa ili će ostati bez posla, Dajana Ejk je bila ljuta. Ejkova je administrativni koordinator u kompaniji, odupirala se vakcini, a ne iz verskih ili političkih razloga kao mnogi drugi ovde u njenoj državi.

„To je bilo samo nešto lično“, rekla je.

Sada je i ona potpuno vakcinisana i laknulo joj je što je Tajson doneo odluku umesto nje. Kompanija je, rekla je, „skinula teret sa mene prilikom izbora.

Širom zemlje, radnici su reagovali na naloge za vakcinaciju pomešanih emocija. Zahtevi poslodavaca stupaju na snagu bez većih kontroverzi u mnogim oblastima. Ali u nekim gradovima, vladini radnici su marširali ulicama u znak protesta, dok su neki drugi dali otkaz. Brojne kompanije, plašeći se talasa ostavki, oklevale su sa odlukama, čak i dok su se borile sa novim talasima korona virusa.

Tajsonova najava da će biti potrebna vakcinacija u njenim korporativnim kancelarijama, od kojih se mnoge nalaze na jugu i srednjem zapadu gde je otpornost na vakcine velika, bila je verovatno najhrabrija odluka u korporativnom svetu.

„Odlučili smo da to sprovedemo, potpuno razumevajući da svoje poslovanje dovodimo u opasnost“, rekao je izvršni direktor Tajsona Doni King prošle nedelje.

"Ovo je bilo važno uraditi."

Ali takođe je bilo loše za posao kada je Tajson morao da zatvori objekte zbog izbijanja virusa. Od objavljivanja politike kompanije, vakcinu je primilo otprilike 60.500 zaposlenih, a vakcinisano je više od 96 odsto radne snage.

Tajsonovo iskustvo pokazuje kako nalozi za vakcinu na radnom mestu mogu da budu uverljivi. I sve dolazi u trenutku kada je korporativna Amerika dobila nalog da u velikim kompanija, one koje broje više od 100 radnika, svi moraju da budu vakcinisani, ili će raditi test na nedeljnom nivou.

Video: Vlasnik restorana odlučio da pozlati svoja jela: Da li ste za jedan zlatni odrezak?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirča

    5. novembar 2021 | 17:01

    Strašno

  • .

    6. novembar 2021 | 14:43

    Nije ih uredio nego ucenio!

  • i šta je bilo

    7. novembar 2021 | 14:08

    posledica toga je vrlo zanimljiva. ponovo su otvorili sve objekte i rade, a hiljade radnika se vratilo na posao. znači umesto da se razboljevaju ili sede kući bez posla i para, oni rade i zdravi su. interesantno.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>