• 1

Skočila cena ara i placeva: Radovi na putu Kokin Brod - Pribojska Banja bez pauze

Radovi na rekonstrukciji državnog puta Kokin Brod - Pribojska Banja počeli su početkom septembra

  • 1
Kokin Brod Priboj

Foto: MGSI

Ministar građevinarstva Tomislav Momirović obišao je radove na rekonstrukciji puta Kokin Brod - Pribojska Banja i istakao da se radi bez pauze i u hladnim vremenskim uslovima.

Ministar Momirović je prethodno obišao rekonstruisani put u Novoj Varoši, gde su završeni radovi, a potom i tekuće radove na rehabilitaciji državnog puta na deonici Kokin Brod - Pribojska Banja koji su započeti u septembru ove godine.

Momirović je u Novoj Varoši najavio investiciju izgradnje kružnog toka, gde se početak radova očekuje početkom proleća, a završetak do kraja leta sledeće godine.

Kada je reč o radovima na deonici puta kroz Novu Varoš dugoj nešto više od jednog kilometra, koji su vredni oko sto milona dinara, Momirović je rekao da će ta saobraćajnica omogućiti porast cena placeva na Zlataru i mogućnost pronalaženja novih poslova.

Predsednik opštine Nova Varoš Radoslav Vasiljević je istakao da su po završetku puta kroz Novu Varoš cene ara na Zlataru drastično porasle, kao i potražnja za placevima.

"Ovo nije samo državni put drugog reda koji spaja dve opštine, Sjenicu i Novu Varoš, ovo je novovaroška najduža ulica koja spaja Branoševac i centar Zlatara, prvu i drugu turističku zonu Zlatara. Od ovog puta zavisi ostanak naroda na našim prostorima", kazao je Vasiljević.

Prilikom obilaska radova na deonici Kokin Brod-Pribojska Banja, Momirović je napomenuo da je ovaj put dobar primer kojim tempom teku radovi i da će dinamika radova biti na najvišem nivou uprkos hladnijim vremenskim uslovima.

"Prisustvujemo i po ovim vremenskim uslovima kompletnoj rekonstrukciji puta od Priboja do Kokinog Broda, dužine 27 kilometara. Radi se i rekonstrukcija kolovozne konstrukcije, zaštita kosina, sanacija klizišta, i ovaj put je verovatno najvažniji put u ovom delu Srbije'''' rekao je Momirović.

Kokin Brod Priboj

Foto: MGSI

Ministar je dodao da su za sledeću godinu u budžetu ministarstva opredeljena dodatna sredstva za izgradnju značajnog broja lokalnih puteva, kao i da u okrugu Priboja kreće izgradnja puta od Bare-Kamena Gora dužine devet kilometara i vrednosti oko 450 miliona dinara.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović zahvalio je na naporima resornog ministarstva i ministra Momirovića što su, kako je rekao, brzo pristupili realizaciji obećanja u ostvarivanju decenijskog sna stanovika Priboja, čime se značajno olakšava dolazak novih investitora u taj kraj.

Radovi na rekonstrukciji državnog puta Kokin Brod - Pribojska Banja počeli su početkom septembra i uključena su dva izvođača: "Novi Pazar put" i "Putevi Užice".

Vrednost ugovorenih radova koje izvodi "Novi Pazar put" je 282,200 miliona dinara sa pdv-om u dužini od pet kilometara. Vrednost ugovorenih radova koje izvodi preduzeće Putevi Užice je oko 165,2 miliona dinara sa pdv-om u dužini 3,6 kilometara.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    8. novembar 2021 | 16:51

    Bravo, samo diži, naročito na selu, deri, jer još malo mnogi će navaliti na selo. U mom mestu, kako mi to zovemo u žargonu BLATARA kuća u siromašnoj Vojvodini, di skora mogao si naći za 5-6 hiljada eura sa velikim place, 20 tak ari, SADA te iste kuće se PRODAJU za 15-20 hiljada eura.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>