• 18
 ≫ 

Oni su trenutno u najvećem problemu: Ugrožena zimska sezona, traže ambulantu na planini

 ≫ 

Hotelijeri sa Kopaonika apeluju da se na ovoj planini otvori ambulanta

  • 18
Kafić restoran planina skijalište

Foto: Shutterstock

Kafići i restorani koji imaju stalne goste i važe za popularnije, među prvima će skratiti radno vreme do 20 sati, rekao je za "Telegraf Biznis" Georgi Genov, direktor Poslovnog udruženja hotelijera i restoratera Srbije.

To će biti njihov odgovor na novu meru Kriznog štaba koja podrazumeva da se kovid propusnice uvode od 20 časova u ugostiteljskim objektima, umesto od 22 sata kako je bilo do sada.

A kako je očigledno, to se dešava i u praksi. Jedan kafić u Arilju odbija da traži kovid propusnice, jer, kako navode, kod njih su "svi jednaki i dobrodošli".

Prema odluci Kriznog štaba donetoj na sednici u četvrtak, kovid-propusnice biće obavezne večeras od 20 sati u ugostiteljskim objektima, kockarnicama i kladionicama.

Do sada su kovid propusnice bile obavezne od 22 časa. Međutim, kako nam kažu, osim vlasnika kafića i restorana u nezavidnom položaju su i hotelijeri. Prema rečima našeg sagovornika, oni su trenutno u najvećem problemu.

Reč je pre svega o hotelima gde gosti borave najmanje 4 - 5 dana, aposebno je ugrožena zimska sezona u planinskim centrima.

- Radne snage nema i kako će početi zimska sezona, još se ne zna. Hotelijeri sa Kopaonika apeluju da se na ovoj planini otvori ambulanta gde se mogu raditi antigenski testovi i obavljati vakcinacija - poručio nam je Genov, o čemu možete čitati u našem posebnom tekstu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Džontra

    8. novembar 2021 | 18:44

    Miruj srce,ne tuci tako ludo...za prosek od nedelju dana zimovanja,može čovek da ode na 2 letovanja u fulu,zato me ova situacija ni ne pogađa. Cene su neverovatno drske I bahate,tako da...

  • Bbb

    8. novembar 2021 | 19:07

    Pa primite vakcine i gurajmo po starom a ne ovako , pa valjda su doktori pametniji od nas koji nemamo pojma o medicini a nesto pametujemo

  • Kelner

    8. novembar 2021 | 17:57

    Na kopu niko se nikadnije drzaopravila indprkcija nikad nije dodla Ovde je para na prvom mestu I uvek ce Inspekcija nikad nijedna nije dodla Ni finandiska Ni jedna radim 10 godina Sta psre mogu

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>