• 0
 ≫ 

Studenti Ekonomskog fakulteta pobednici globalnog case study takmičenja

 ≫ 

Navodi se da su se nakon uspešne prve runde u kojoj je tema bila internacionalna ekspanzija i strategija profitabilnost za low-cost avio kompaniju iz Japana, članovi Ekonomskog fakulteta plasirali među 15 polufinalista u konkurenciji više od 100 prijavljenih timova

  • 0
Test iz matematike, matematika

Foto: Marko Jovanović, mpn.gov.rs

Članovi "EKOF Case Study kluba" i Ekonomskog fakulteta u Beogradu pobedili su na globalnom finalu case study takmičenja ,,Cambridge Global Case Competition” koje organizuje Cambridge Consulting Network (ČN), objavio je Ekonomski fakultet na svom sajtu, a prenosi Tanjug.

Navodi se da su se nakon uspešne prve runde u kojoj je tema bila internacionalna ekspanzija i strategija profitabilnost za low-cost avio kompaniju iz Japana, članovi Ekonomskog fakulteta plasirali među 15 polufinalista u konkurenciji više od 100 prijavljenih timova.

Zadatak u polufinalu bila je kompanija koja proizvodi električne automobile, a pred takmičare je bio postavljen zadatak kako da reše problem u lancu snabdevanja koji se odnosio na manjak čipova u svetu.

Nakon što su u svojoj grupi bili najbolji, obezbedili su mesto u pet najboljih timova.

U finalu su imali zadatak da odaberu najoptimalniju zemlju za izgradnju nove fabike električnih vozila, kao i da predlože strategiju i plan implementacije izgradnje, pri čemu je bilo posebno važno da se uoče svi rizici i analiziraju profitabilna rešenja.

Žiri ovog takmičenja činili su konsultanti iz najvećih globalnih menadžment konsultantskih kuća, kao što su McKinsey London i BCG London a članovi EKOF Case Study kluba su posebno bili pohval?eni za detaljnu analizu tržišta, strukturu same prezentacije, kao i odličan javni nastup.

Tim su činili studenti Aleksa Antić, Anastasija Lončarević, Ksenija Ðikanović i Manja Haviza.

ČN je engleska studentska organizacija koja se bavi uslugama menadžmenta konsaltinga za nevladin sektor i startapove.

Video: Jedinstveno utočište za studente sa invaliditetom: Dom Mika Mitrović razbija predrasude

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>