• 0

Vlada novčano pomogla auto-kompaniju u ovoj zemlji: Imaju zajednički cilj

Britanija takođe ima za cilj da poveća broj radnih mesta u "čistoj tehnologiji"

  • 0
"Srebrni metak": Rolls-Royce Dawn Silver Bullet Foto: Rolls-Royce/Enes Kucevic

Velika Britanija je izdvojila 283 miliona dolara kako bi pomogla Rols-Rojsu, kompaniji luksuznih automobila, da izgradi prvi mali modularni nuklearni reaktor u zemlji.

To je deo napora da se dostigne nulta emisija ugljenika.

Za postizanje ovog cilja do 2050. godine biće potrebno ogromno povećanje u proizvodnji energije sa niskim sadržajem ugljenika, kao što su vetar, solarna i nuklearna energija, preneo je Rojters.

- Mali modularni reaktori nude uzbudljive prilike da se smanje troškovi i ubrza proizvodnja, osiguravajući da možemo da donesemo čistu električnu energiju u domove ljudi i dodatno smanjimo našu ionako opadajuću upotrebu fosilnih goriva - rekao je ministar ekonomije i energetike, Kvasi Kvarteng.

Britanija takođe ima za cilj da poveća broj radnih mesta u "čistoj tehnologiji", kao deo svoje takozvane zelene industrijske revolucije, i rekla je da nastoji da smanji da se oslanja na fosilna goriva usred globalnog skoka cena gasa.

Video: Dokaz da su žene sveznajuće: Devojke inženjeri iz Emirata izmislile su „džepnu flašicu“

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>