• 1

Bitkoin nastavlja da drži visok nivo: Da li uskoro dostiže vrednost od 70.000 dolara?

U poruci poslatoj u ponedeljak, Mikel Morč, izvršni direktor kripto hedž fonda ARK36, rekao je da cena bitkoina od 70.000 dolara sada "izgleda kao neizbežna"

  • 1
bitkoin Foto: Freepik

U ovom momentu najpoznatija kriptovaluta vredi oko 67.600 dolara po novčiću, i to je manje-više vrednost koju drži od 8. novembra, kada je porasla na 67.700 dolara - što je novi rekord svih vremena.

Bitkoin nije jedini kojem je skočila vrednost, budući da je sličnu sudbinu doživela i druga najpoznatija kriptovaluta, a to je etereum. Njegova vrednost sada je oko 4.700 dolara.

Blokčejn platforma Solana i kriptovaluta Cardano porasle su 23%, odnosno 9%, tokom poslednjih 7 dana, respektivno.

Iako je teško povezati kratkoročna kretanja cena sa bilo kojim konkretnim događajem - a grafikoni cena kriptovaluta su često puni volatilnosti - neki analitičari misle da će i bitkoin i eter nastaviti da rastu u narednim nedeljama.

U poruci poslatoj u ponedeljak, Mikel Morč, izvršni direktor kripto hedž fonda ARK36, rekao je da cena bitkoina od 70.000 dolara sada "izgleda kao neizbežna".

Drugi imaju hrabrije projekcije o tome kuda ide bitkoin, pošto je JPMorgan nedavno udvostručio svoje predviđanje da će bitkoin na kraju dostići 146.000 dolara, sa kratkoročnim ciljem cene od 73.000 dolara za ovu godinu.

Video: Najveći pad Fejsbuka u istoriji: Sve o apokalipsi na društvenim mrežama i koliko je para izgubljeno

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • photoivek

    11. novembar 2021 | 09:20

    Kriptovalute su budućnost, to je jasno. Fizički vrede slično papirnim novčanicama (ništa) a vrednost valute određuje ponuda i potražnja. Vrednos bc će samo još da raste... Za sve zainteresovane u kripto a koji se plaše da ulažu novac, mogu uložiti vreme.... Naime među kriptovalutama postoji novi igrač. U pitnju je kriptovaluta koja se "rudari" bez dodatne struje i ulaganja u skupu opremu. Naime Pi Network je projekat buduće kriptovalute (očekuje se krajem godine) koja se trenutno besplatno stejkuje na pametnim telefonima i zasniva se na Stelar Consensus Protokulu. Za razliku od ostalih kripto projekata ovaj je prvo razvio mrežu korisnika pa tako sada broji preko 20 miliona korisnika. Tehnoligija ga prati. Test mreža vrti blokčejn, prave se aplikacije, sve je spremno za početak.... Kako da stejkujete Pi i postanete pionir?! Lako.... Instaltrate Pi Network sa Google play/App store i unesete da vas je pozvao "photoivek". Pozdrav i srećno.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>