• 1

Nove cene kirija u Beogradu: Ekstrazona skače na 1.193 RSD po kvadratu, frizer i apotekar neće plaćati isto

Ko će plaćati 59 dinara po kvadratu a ko nekoliko puta više?

  • 1
Kako se vi organizujete ovih dana?

Foto: Shutterstock

Zakupci poslovnog prostora u vlasništvu Grada Beograda od 1. januara sledeće godine plaćaće veće cene kirija, koje će biti povećane za 6,8 odsto.

Kao što smo pisali, reč je o poslovnom prostoru na kojem je nosilac prava javne svojine Grad Beograd, odnosno na kojem Grad Beograd ima posebna svojinska ovlašćenja.

Koliki će taj skok cena da bude?

 

U uputstvu su date instrukcije da ukupan rast prihoda u 2022. godini u odnosu na procenu ostvarenja prihoda u 2021. ne sme da bude veći od 6,8 odsto. Pa tako, primera radi, visina iznajmljivanja lokala u ekstrazoni skočiće na 1.193 dinara.

Visina cene lokala za zakupce koji obavljaju ugostiteljske usluge mesečno po kvadratu u ekstrazoni biće 1.312 dinara, dok će cena lokala za zakupce koji u toj zoni obavljaju farmaceutsku (apoteke) i stomatološku delatnost na mesečnom nivou po kvadratnom metru prostora biti 1.252 dinara.

Za zakupce koji obavljaju organizovanje igara na sreću, kladionice i menjačnice cena lokala u strogom centru grada na mesečnom nivou biće 1.551 dinar po kvadratu.

Između ostalog, u izmenama odluke piše da će umetnike zakup ateljea mesečno koštati 59 dinara po kvadratu u svim zonama. Izmenama odluke uvedena je nova vrsta poslovnog prostora - poslovni prostor za zakupce koji obavljaju delatnost javnog linijskog prevoza.

Cene kvadrata, nekretnine, Beograd, zone, Infografika

Ilustracija: Nikola Jovanović

Za ekstrazonu propisana je cena od 350 dinara po kvadratu, dok za najjeftiniju, četvrtu zonu, zakup košta 140 dinara po kvadratu na mesečnom nivou.

Na našoj grafici možete i da vidite kuda se koja zona kreće. 

Video: Evo kako virtuelna realnost i veštačka inteligencija mogu da vam pomognu oko pronalaženja posla

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>