• 0

Gigant prošlog meseca isporučio manje aviona nego u septembru: Da li se kriza nastavlja?

Boingov 787 Drimlajner i model 737 Max igraju važnu ulogu u pogledu sposobnosti kompanije da se oporavi od pandemije i krize vezane za bezbednost svojih aviona

  • 0
Boeing avion Foto: Tanjug/AP

Američki prozivođač aviona, Boing, saopštio je da su njegove isporuke pale na 27 letelica u oktobru, što je za sedam komada manje nego u septembru, ali za 14 aviona više nego u oktobru 2020. godine.

Kompanija je navela da je proizvodnja modela 787 još uvek obustavljena, a pohvalila se da je u oktobru iskoristila veliku potražnju za avionima za prevoz tereta, pri čemu je dobila narudžbine za dva kargo aviona 777 za Maerskov Star Er, prenosi Rojters .

Boingov 787 Drimlajner i model 737 Max igraju važnu ulogu u pogledu sposobnosti kompanije da se oporavi od pandemije i krize vezane za bezbednost svojih aviona, nakon dva fatalna pada koji su se dogodili u oktobru 2018. i martu 2019. godine, u kojima je živote uzgubilo 346 ljudi.

Od 27 aviona isporučenih prošlog meseca, 18 su bili putnički avioni 737 Max, od čega šest za evropskog niskotarifnog avio-prevoznika Rajaner. Takođe su isporučena dva poslovna aviona 737-800 neimenovanom kupcu i dva pomorska patrolna aviona P-8 američkoj mornarici, prema podacima Boinga.

Preostalih pet mlaznjaka su bili veći širokotrupni kargo avioni za razne kupce.

Video: Opet traže stjuardese, a ovo su uslovi za zaposlenje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>