• 5

Gde, kako i šta radi sutra za praznik: Supermarketi otvoreni, parking besplatan...

Većina objekata radiće uobičajeno

  • 5
Radno vreme supermarketa Foto: Shutterstock

Državni praznik Dan primirja u Prvom svetskom ratu biće obeležen u četvrtak, 11. novembra 2021, a prodavnice i ugostiteljski o objekti će uglavnom raditi.

Tog dana će biti i jedan od 13 prazničnih dana koje smo imali u toku 2021. godine. Ujedno i poslednji do nove godine.

Osim na dane državnih praznika, zaposleni imaju pravo da ne rade u dane određenih verskih praznika.

Pojedino objekti će raditi uobičajeno, ali postoje i oni koji neće.

Pošte

U četvrtak će raditi samo dežurne pošte u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu i drugim većim gradovima, kao i pošte na graničnim i administrativnim prelazima – ukupno 39 pošta u Srbiji. Po neizmenjenom radnom vremenu, radiće pošte na graničnim i administrativnim prelazima – non-stop, osim pošte na Graničnom prelazu Čukarka, koja radi od 7 do 18.30 časova. Spisak pošta koje će dežurati tokom praznika, možete da pogledate na ovom linku.

Gradske pijace

Sve pijace koje se nalaze u sistemu JKP „Gradske pijace“ će na Dan državnog praznika raditi uobičajeno od 06 do 19 časova, u cilju omogućavanja snabdevanja građana zdravim i visokokvalitetnim namirnicama.

Banke

Većina banaka neće raditi, biće otvorene samo one u tržnim centrima. Filijale u tržnim centrima će raditi uobičajeno radno vreme.

Prevoz

Javni gradski prevoz će funkcionisati po nedeljnom redu vožnje, pa na ulicama možete da očekujete manji broj autobusa, tramvaja i trolejbusa.

Taksi

Taksisti će vožnje naplaćivati po drugoj, skupljoj tarifi, odnosno onoj koja važni nedeljom, noću i tokom praznika.

Tržni centri

Kako tržni centri skoro uvek rade i za vreme praznika, i sada će biti otvoreni i radiće od 10 do 22 časa. Bioskopi u tržnim centrima i drugi bioskopi radiće i više nego radnim danima, odnosno po vikend-šemama.

Prodavnice

Svi lanci supermarketa radiće po uobičajenom radnom vremenu.

supermarket, kasa, kasirka Foto: Freepik

Benzinske stanice

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda radiće od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6.00 do 20.00.

Parking servis

JKP „Parking servis“ Beograd u četvrtak neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada, odnosno parking će u četvrtak biti besplatan. U četvrtak će biti zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u ulicama Takovska 31 i Mileševska 51.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće otvoreni na dan praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila.

Od petka, 12. novembra, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri Korisničkog servisa, radiće po uobičajenom radnom vremenu.

U našem posebnom tekstu pročitajte da li imate sutra pravo na duplu dnevnicu. 

Video: Državnom ceremonijom obeležen Dan primirja

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>