• 1

Tarifa za štampanje preko mejla, heftanje 2 dinara: I fotokopirnice u Beogradu imaju nove cene

Usledili su razni komentari na mreži: neki smatraju da je ovakva naplata nebuloza, dok je drugima drago da je "neko konačno taksativno napisao sve što naplaćuje"

  • 1
fotokopiranje, fotokopirnica

Foto: Freepik

Na Fejsbuk stranici "Zaštita potrošača" nedavno je osvanuo post sa opisom fotografije "Nema više ni besplatnog heftanja, a i štampa preko mejla se posebno tarfira!?".

Drugim rečima, jedna beogradska fotokopirnica naplaćuje svaku uslugu zasebno, a ono što je mnoge iznenadilo jeste da se na računu posebno navodi "heftanje" kao usluga, potom "štampanje preko mejla".

U prvom slučaju, "heftanje po mestu" naplaćuje se 2 dinara, dok "štampanje preko mejla" košta 15 dinara.

Neke je naplaćivanje heftanja iznenadilo, dok drugi nemaju problem s tim da se ono naplati, te su tako usledili razni komentari.

"Šta ovde nije u redu, račun je više nego korektan, svaka usluga je razdvojena? Može da piše i usluga štampanja 600 dinara, ali ovako je bar jasno šta koliko košta", glasio je jedan komentar, a drugi mu je bio sličan: "To je skroz u redu, da se prikaže tačno koliko šta košta".

Jedna korisnica je stava da onaj ko drži fotokopirnicu ne dobija materijal besplatno, te da je sasvim legitimno da naplati svoje usluge, dok je druga korisnica konstatovala da nije lako onome ko radi ovaj posao, jer "mora da broji listove, šta i koliko, da odvaja, razdvaja, pa još i da broji koliko je puta zaheftao".

Iako su neki, možda, pomislili kako će ovakvo razvrstavanje naplaćenih usluga izazvati buru na mreži, zapravo je bilo više pozitivnih komentara. "Gde bi nam bio kraj kad bi svi ovako analitički ispisali šta su nam naplatili", jedan je od njih.

Doduše, ima i onih koji smatraju da su "heftalice u svakoj firmi potrošni materijal", te da je ovakva naplata nebuloza. "Sad treba u marketu da nam naplaćuju papir za fiskalni račun, korišćenje hemijske olovke za popunjavanje čekova, jer i za to košta nabavka, je li?".

Dodaje se i: "Poredite profesionalne štampače i opremu sa heftalicama, koja nebuloza".

Kako vi doživljavate ovakav račun? Pišite nam u komentarima.

Video: Gradilište Vračar, snimak sa lica mesta: Koliko su naši neimari sigurni na gradilištima?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brka štampar

    11. novembar 2021 | 09:34

    Neznam u čemu je problem. Posao ko i svaki drugi, ljudi moraju od nečega da žive. Najbolje da dodjes u firmu da ti skinem sa meila, ostampam i uklamujem i za sve to naplatim 25din. Da vidim tog pametnjakovica koji bi sa tim cenama opstao.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>