• 0

Uprkos Maskovoj prodaji dela akcija, Tesla ojačala, i to za više od 4 odsto

Maskova aktuelna prodaja akcija odgovara iznosu od oko 3,0 posto ukupnih akcija u Maskovom vlasništvu

  • 0
Tesla, kompanija, logo

Foto: Tanjug/AP

Akcije Tesle porasle su danas na Frankfurtskoj berzi, čak i nakon pristizanja informacija tokom noći da je glavni izvršni direktor i najveći akcionar Ilon Mask - prodao deo svojih deonica za oko 5,0 milijardi dolara.

Deonice koje kotiraju u Frankfurtu ojačale su za 4,1 procenat na 953 evra (1.102,05 dolara) na ranom trgovanju, nadoknadivši deo velikih gubitaka zabeleženih ranije ove nedelje, javlja Rojters.

Podsećamo, ovo je prva Maskova prodaja vlasničkog udela u Tesli od 2016. godine, a usledila je nakon što je minulog vikenda u anketi koju je pokrenuo na Tviteru pitao svoje pratioce da li da proda 10 posto svojih akcija u kompaniji, koje čine veliki deo njegovog bogatstva procenjenog na 281 milijardu dolara.

Investitori nisu pridali veći značaj izgledima Maskove prodaje akcija, ukazujući umesto toga na snažne narudžbine Teslinih automobila i Maskovu veru u kompaniju, dok brokeri kažu da bi predstojeći trgovački dan na Volstritu mogao da bude uzburkan.

Prema dostupnim izveštajima, Mask je prodao skoro 3,6 miliona akcija Tesle za oko 4,0 milijarde dolara, a takođe je otuđio još 934.000 deonica u vrednosti 1,1 milijardu dolara, kako bi pokrio poreske obaveze, nakon što je u ranijem periodu iskoristio opcije za kupovinu skoro 2,2 miliona akcija.

Ova prodaja odgovara iznosu od oko 3,0 posto ukupnih akcija u Maskovom vlasništvu, a za sada se ne zna pouzdano da li je vezana za rezultate njegove ankete na Tviteru proteklog vikenda, navodi Rojters.

Video: Najveći pad Fejsbuka u istoriji: Sve o apokalipsi na društvenim mrežama i koliko je para izgubljeno

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>