• 0

Novi obrazac za upotrebu elektronskih servisa u okviru Poreske uprave

Obveznicima fiskalizacije omogućeno je da preko portala ePorezi reše sledeća pitanja

  • 0
rad od kuće Foto: Freepik

Izmenjenim Pravilnikom o podnošenju poreske prijave elektronskim putem, koji je stupio na snagu 30. oktobra ove godine, propisan je novi obrazac PEP - Ovlašćenje za upotrebu elektronskih servisa, kojim je zamenjen dosadašnji obrazac, saopštila je danas Poreska uprava.

Kako se navodi, novi obrazac PEP u delu 4. obim ovlašćenja za upotrebu elektronskih servisa - dopunjen je tačkom 4.6. fiskalizacija, kako bi se obveznicima fiskalizacije omogućilo da preko portala Poreske uprave ePorezi:

- podnose prijave PGJO - Prijava sa podacima za generisanje jedinstvene oznake poslovnog prostora i poslovne prostorije;

- podnesu prijavu FIP-EFU - Izjava o zainteresovanosti za finansijsku podršku;

- pristupaju portalu Elektronski sistem za fiskalizaciju

Svi zakonski zastupnici poreskih obveznika koji su do stupanja na snagu izmene Pravilnika podneli obrazac PEP i dodelili ovlašćenje za sve elektronske servise pod tačkom 4.1 - nemaju obavezu podnošenja novog PEP obrasca da bi dodelili ovlašćenje i za obim pod tačkom 4.6. fiskalizacija, navodi se u saopštenju Poreske uprave.

Video: Direktor Air Monenegro za Telegraf o rezultatima nove crnogorske avio-kompanije i budućim planovima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>