• 0

Tramp prodaje prestižni hotel u Vašingtonu? Ovo je vrtoglava cifra

Trampova organizacija dobila je odobrenje za preuređenje istorijske zgrade Stare pošte 2012. godine

  • 0
Donald Tramp Trump border ograda Meksiko Teksas Pharr Texas

Donald Tramp / Foto: Profimedia/AFP/Sergio FLORES

Trampova organizacija je navodno postigla dogovor o prodaji svog cenjenog hotela u Vašingtonu, za 375 miliona dolara. Prema planiranoj prodaji, "Trump International" će biti preimenovan u "Waldorf Astoria" i njime će upravljati Hilton grupa, navodi BBC.

Prošlog meseca, istraga američkog Kongresa otkrila je da je hotel izgubio više od 70 miliona dolara tokom predsedničkog mandata Donalda Trampa. Kompanija bivšeg američkog predsednika otvorila je hotel za javnost u septembru 2016. Trampova organizacija, koja je kupila 60-godišnji zakup zgrade, traži kupce za hotel sa 263 sobe od 2019. godine.

Dogovor sa investicionom firmom "CGI Merchant Group", sa sedištem u Majamiju, očekuje se da će biti završen u prvom kvartalu sledeće godine, rekli su izvori za WSJ i Blumberg.

Zgrada stara 120 godina nalazi se manje od 2 km od Bele kuće na Pensilvanija aveniji. Trampova organizacija dobila je odobrenje za preuređenje istorijske zgrade Stare pošte 2012. Otvorena je kao hotel četiri godine kasnijeg, samo nekoliko nedelja nakon što je Tramp prihvatio nominaciju Republikanske stranke da se kandiduje za predsednika.

Tokom Trampovog mandata, kao predsednika, hotel je postao popularan među republikancima koji posećuju grad. Ali, to je takođe izazvalo kontroverze. U 2018, verski lideri su tražili oduzimanje dozvole za alkohol, tvrdeći da njen vlasnik "nije osoba dobrog karaktera". Nedavno je istraga Kongresa otkrila da je Tramp "preterao" kada je tvrdio da je hotel zaradio 150 miliona dolara tokom njegovog mandata. Kongresni komitet je rekao da je hotel - umesto toga - izgubio više od 70 miliona dolara dok je Tramp na funkciji.

Izveštaj je takođe otkrio da je američki biznismen "prikrio potencijalne sukobe interesa"; konkretno, u vezi sa njegovim vlasništvom nad hotelom i njegovom ulogom zajmodavca i garanta zajmova trećih lica. Dokumenti su pokazali da je hotel primio 3,7 miliona dolara plaćanja od stranih vlada - dovoljno da pokrije 7.400 noćenja u hotelu po prosečnoj dnevnoj stopi, navodi komitet.

Trampova organizacija je negirala da je počinila prekršaje i nazvala izveštaj "obmanjujućim". "Trump Organization" i "CGI Merchant Group" nisu odmah odgovorili na zahteve BBC-a za komentar o prodaji hotela.

Video: Najveći pad Fejsbuka u istoriji: Sve o apokalipsi na društvenim mrežama i koliko je para izgubljeno

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>