• 0

Pada nezaposlenost kod naših komšija: "Spremni smo za novi set poreskih mera"

U poslednjem tromesečju 2020. bila je na nivou od 21,2 posto

  • 0
Otkaz, kancelarija, biznis Foto: Shutterstock

Crnogorski ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović, ocenio je danas da je Crna Gora, sa značajnim smanjenjem stope nezaposlenosti na 17,1 posto, rekordnim privrednim rastom i minimalnim budžetskim deficitom, spremna za plan "Evropa sad".

Početkom novembra, crnogorska vlada je usvojila program "Evropa sad" koji sadrži novi set poreskih mera, a one bi trebalo da stupe na snagu od 1. januara 2022. 

Novom poreskom reformom je planirano da od naredne godine budu ukinuti doprinosi za zdravstveno osiguranje na zarade, kao i oporezivanje zarada do bruto iznosa od 700 evra, uz povećanje minimalca na 450 evra i progresivno oporezivanje zarada i dobiti.

"Po upravo objavljenoj Anketi o radnoj snazi MONSTAT-a, stopa nezaposlenosti u Crnoj Gori pala je u drugom kvartalu na 17,1 odsto! Uz značajno smanjenje stope nezaposlenosti, rekordan privredni rast i minimalan deficit Crna Gora je spremna za #Evropa_sad - veće plate i brži rast životnog standarda", napisao je Milatović na Tviteru.

Podsećamo, u prvom tromesečju ove godine, stopa nezaposlenosti u Crnoj Gori iznosila je 19,4 procenta, a u poslednjem tromesečju 2020. godine bila je na nivou od 21,2 posto.

Video: Direktor Air Monenegro za Telegraf o rezultatima nove crnogorske avio-kompanije i budućim planovima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>