• 0
 ≫ 

Avio-gigant uveo jedno od najstrožih pravila na svetu: Evo kako mora da se ponaša posada

 ≫ 

Prošlog meseca, Hongkong je pooštrio svoja pravila o kovidu-19, iako već važe za jedna od najstrožih na svetu

  • 0
kabinsko osoblje, avion

Foto: Freepik

Avio-kompanija "Cathay Pacific", sa sedištem u Hongkongu, uvodi nova stroža pravila (ograničenja) za svoje osoblje, dok pokušava da zaustavi širenje kovida-19.

Onima koji se vraćaju u grad sa odmora u inostranstvu rečeno je da ostanu kod kuće i da "izbegavaju nepotreban društveni kontakt", ukupno 21 dan. Najnoviji propisi bi trebalo da stupe na snagu sutra, 17. novembra.

Prošlog meseca, Hongkong je pooštrio svoja pravila o kovidu-19, iako već važe za jedna od najstrožih na svetu. Osim nekoliko izuzetaka - uključujući diplomate i poslovne lidere - većina dolazaka u ovaj grad uključuje hotelski karantin, koji traje između 14 i 21 dan.

Sada, prema novim pravilima azijske avio-kompanije, u prva tri dana nakon dolaska u Hongkong posadi je rečeno da moraju ostati kod kuće, osim za sledeće osnovne aktivnosti (maksimalno 2 sata dnevno):

1. Kupovina hrane i osnovnih dnevnih potrepština

2. Samostalno vežbanje na otvorenom

3. Traženje medicinske pomoći/kupovina osnovnih medicinskih potrepština

4. Ispunjavanje obaveznih zahteva za testiranje nakon dolaska u grad

Članovi posade tada moraju da "izbegavaju nepotreban društveni kontakt" narednih 18 dana i da nastave sa svakodnevnim testiranjem, piše BBC. Saopštenje ovog diva takođe podseća avio-posadu da se pridržava strogih pravila izolacije, dok je na odmoru u drugim zemljama. Prema tim pravilima, posada aviona mora da ide direktno u svoj hotel kao grupa, i to unapred dogovorenim prevozom kompanije, te da nosi masku za lice tokom celog putovanja.

avion

Foto: Freepik

Kada dođe u hotel, oosblje mora ostati u svojoj sobi tokom, pa i za vreme obroka. "Cathay Pacific" je takođe izvestio da su "svi članovi posade dužni da dobiju treću dozu vakcine protiv kovida-19, što je pre moguće nakon završetka šestomesečnog intervala od druge doze vakcinacije, a najkasnije do 30. aprila 2022. godine".

Kompanija je poslala i upit pilotima da li bi mogli da se presele van Hongkonga, pošto gigant razmatra planove za vanredne situacije u slučaju ozbiljnog nedostatka osoblja. "Cathay" je juče rekao da će svi članovi posade koji su ovog meseca boravili u Frankfurtu morati da prođu 21-dnevni karantin u vladinoj ustanovi, nakon što je potvrđeno da su tri pilota na kargo letovima iz nemačkog grada zaražena kovidom. Kao meru predostrožnosti, avio-kompanija je saopštila da će obustaviti odmore u Frankfurtu za kargo posadu.

Video: Direktor Air Monenegro za Telegraf o rezultatima nove crnogorske avio-kompanije i budućim planovima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>