• 0
 ≫ 

Atlantik prodao fabriku dečje hrane Mirna Austrijancima

 ≫ 

Gitis preuzima pomenuti proizvodni pogon sa zaposlenima

  • 0
hrana za bebe, beba foto: pixabay.com

Atlantik Grupa (Atlantic) potpisala je s austrijskom kompanijom Gitis Naturprodukt ugovor o kupoprodaji proizvodne lokacije Mirna u Sloveniji, objavljeno je danas na Zagrebačkoj berzi.

Reč je, kako se navodi u saopštenju Atlantika, o završetku procesa započetog prodajom brenda dečje hrane Bebi srpskoj Nelt Grupi prošle godine, odnosno o nastavku procesa dezinvestiranja neosnovnih delatnosti u skladu s Atlantikovom korporativnom strategijom.

Gitis preuzima pomenuti proizvodni pogon sa zaposlenima. Austrijska firma dugoročno planira punu aktivaciju Mirne, ali i ulaganja u njen dalji tehnološki razvoj i zaposlene, što predstavlja izvrsnu perspektivu za fabriku, ističu iz Atlantik Grupe.

Podsećaju da se u pogonu Mirna proizvodio asortiman dečje hrane brenda Bebi, čiji su proizvodi više od 35 godina plasirani na tržišta Rusije i ostatka Zajednice Nezavisnih Država.

Nakon lanjske prodaje Bebija Nelt Grupi, koja već raspolaže sopstvenim kapacitetima i ekspertizom u proizvodnji dečje hrane, proizvodna lokacija u Mirni ostala je u sastavu Atlantika.

Video: Kako lečiti simptome i uzroke izgaranja na poslu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>