• 1

Kako najjednostavnije preći na novi model fiskalizacije?

Ministarstvo finansija napravilo je novi model fiskalizacije, koji ima za cilj da olakša poslovanje cele privrede. Rok za prelazak na ovaj model je 30. april 2022. godine, a izuzeti su samo veterinari, advokati i taksisti

  • 1
Telenor

Foto: Ivan Zupanc

Novi model fiskalizacije podrazumeva korišćenje elektronskog fiskalnog uređaja (e-Kase), putem kojeg će obveznik u trenutku prometa na malo, uključujući i primljeni avans za budući promet na malo, izdavati fiskalni račun sa QR kodom, a informacije o svakoj transakciji će se prosleđivati Poreskoj upravi u realnom vremenu. Takođe, uvodi se i korišćenje bezbednosnog elementa, tj. personalizovanog hardverskog ili softverskog elementa koji Poreska uprava izdaje obvezniku fiskalizacije.

Država je obezbedila subvencije za prelazak na novi model fiskalizacije, a prijave traju do 31. januara 2022. godine. Svi zainteresovani mogu da se prijave preko portala Poreske uprave.

Telenor nudi "ključ u ruke" za prelazak na novi model fiskalizacije

 

U cilju pružanja podrške novom modelu fiskalizacije i edukacije tržišta, kompanija Telenor pružiće korisnicima "ključ u ruke" - sveobuhvatno rešenje koje uključuje e-Kasu, adekvatan softver, pomoć i podršku u instalaciji opreme, kao i pomoć u prikupljanju kompletne dokumentacije potrebne za fiskalizaciju i prijavu u Poreskoj upravi.

Telenor ponuda obuhvata najnoviju generaciju uređaja sa Android 10 sistemom, odnosno e-Kasu koja ima integrisani štampač, terminal za kartično plaćanje i bar kod skener. Na uređaju će biti instaliran adekvatan softver na naprednim funkcionalnostima. Takođe, biće omogućen i pristup Cloud portalu, na kome će se nalaziti rezervna kopija podataka u slučaju kvara. U uređaju će se nalaziti Telenor SIM kartica sa neograničenim internet saobraćajem u najboljoj mreži na testu (7GB po punoj brzini a posle SSD 256/128 Kbps).

Kompanija korisnicima nudi mogućnost instalacije opreme, kao i edukaciju o upotrebi na njihovoj lokaciji. Na raspolaganju će im biti i stalna korisnička i tehnička podrška širom Srbije, kao i hitna zamena u slučaju kvara (u roku od 24 sata). Dodatno, Telenor pruža i pomoć oko dokumentacije potrebne za fiskalizaciju, apliciranja za subvenciju i podnošenja zahteva za dobijanje bezbednosnog elementa. Na ovaj način korisnici će moći da završe ceo proces na jednom mestu.

Iako je rok prelaska na novi model fiskalizacije 30. april naredne godine, zbog nestašice čipova na globalnom nivou i dugačkih rokova isporuke, neophodno je da se svi zainteresovani korisnici što pre prijave putem sajta www.telenor.rs, kako bi na vreme obezbedili uređaj i prešli na novi model fiskalizacije u zakonskom roku. Svim korisnicima koji se prijave putem sajta, kompanija Telenor garantuje da će obezbediti kasu i svu neophodnu podršku.

Sve dodatne informacije, kao i celokupnu ponudu možete pronaći na sajtu kompanije Telenor.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fiki

    18. novembar 2021 | 18:38

    U ovoj zemlji je najbolje raditi na crno ,sve ostalo ti je rad bez zarade .

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>