• 0

Najveći lanac bioskopa podržao Šiba Inu: Da li je ovo istorijski trenutak za šaljivu kriptovalutu?

Potvrda AMC-a i BitPay-a mogla bi biti veliki podsticaj za održivost tokena, pošto je poznato da je Šiba Inu veoma promenljiv

  • 0
Šiba Inu Šiba Inu mim / Foto: Shutterstock

Najveći lanac bioskopa na svetu, AMC Theaters, najavio je da će uskoro prihvatiti plaćanja u Šiba Inu (Shiba Inu) kripto žetonima.

Izvršni direktor AMC Theaters-a, Adam Eron, juče je tvitovao da "AMC može da uzme Šiba Inu za onlajn plaćanje karata za bioskop". Ukratko, plaćanja će se vršiti preko digitalnih novčanika na servisu kripto plaćanja BitPay.

Prema Eronu, AMC će biti prvi BitPay klijent koji će prihvatiti mim tokene. Prošle nedelje, CEO poznatog lanca je takođe potvrdio ranije izveštaje da će AMC početi da prihvata bitkoin i eter za onlajn plaćanja, kao i dodžkoin za kupovinu poklon kartica.

Šiba Inu je, podsećamo, decentralizovani kripto žeton kreiran 2020, sa procenjenom tržišnom kapitalizacijom od 30,9 milijardi dolara i oko 589.000 kovanica u opticaju.

Potvrda AMC-a i BitPay-a mogla bi biti veliki podsticaj za održivost tokena, pošto je poznato da je Šiba Inu veoma promenljiv - čak i u svetu kriptovaluta, koji je sklon promenljivosti. U oktobru je token dostigao najviši nivo svih vremena i postao 11. najveća kriptovaluta po tržišnoj vrednosti, na osnovu spekulacija da bi popularna platforma za trgovanje, Robinhud, mogla uvrstiti Šiba Inu u svoju ponudu.

Ali, token je prošle nedelje izgubio polovinu svojih oktobarskih dobitaka nakon što je druga kripto platforma, Kraken, objavila da neće uvrstiti Šiba Inu, piše RT.

Kako napreduje bitkoin?

- Jednom kada se kripto imovina reguliše i odobri, i može da dotakne tržišta gotovine unutar kriptovaluta, ona može eksplodirati u roku od 24 do 36 meseci - kaže Dejvid Merser, izvršni direktor kompanije za devizno poslovanje "LMAX group".

bitkoin Foto: Pixabay

Dodao je da je "potpuno moguće da bitkoin dostigne vrednost od 250.000 do 500.000 dolara", kao i da "nismo videli ništa slično onome što dolazi". Takođe je predvideo da će u "trogodišnjem vremenskom horizontu, kripto imovina preuzeti zlato", kao klasa imovine. Prema njegovim rečima, vodeće banke "znaju kako da pristupe kriptovalutama, ali nedostatak posredovanja koje banke pružaju i poverenja" može biti problem, posebno kada je u pitanju "čekanje na odobrenje" za čuvare kapije i regulatore.

Ove nedelje je najveća kriptovaluta, bitkoin, zabeležila najveći pad od septembra, kada se nakratko našla na nivou ispod 60.000 dolara.

Video: Najveći pad Fejsbuka u istoriji: Sve o apokalipsi na društvenim mrežama i koliko je para izgubljeno

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>