• 0
 ≫ 

Na prodaju plac pored Ade Ciganlije: Neće moći da nikne tržni centar, ali ovi objekti mogu

 ≫ 

Gradsko građevinsko zemljište čija je površina 55.169 kvadratnih metara nalazi se uz Radničku ulicu

  • 0
Radnicka Foto: Beoland

Grad Beograd pustio je na javnu prodaju 5,5 hektara zemljišta na Čukarici kod Šećerane po početnoj ceni od 3,17 milijardi dinara, objavila je Gradska direkcija za građevinsko zemljište.

Uz uplatu depozita od 10 posto početne cene prijave za javno nadmetanje podnose do 16. decembra, a javna prodaja zakazana je za 17. decembar.

Gradsko građevinsko zemljište čija je površina 55.169 kvadratnih metara nalazi se uz Radničku ulicu, u neposrednoj blizini sportsko-rekreativnog centra „Ada Ciganlija“, Hipodroma i kulturno-istorijske i turisticke celine Topčider.

Lokacija se prema planskom dokumentu nalazi u površinama ostalih namena – komercijalne zone i gradski centri.

Na lokaciji nisu dozvoljene komercijalne delatnosti kao što su šoping centri, hipermarketi, šoping molovi, stanice za snabdevanje gorivom, distributivni centri, veletržnice, skladišta, pijace, komercijalne garaže, a dozvoljene kompatibilne namene su sadržaji iz oblasti kulture i sportski objekti i kompleksi.

Postojeći objekti od posebnog interesa za javnu službu za zaštitu spomenika kulture su kula osmatračnica – centar za video nadzor, kuća za stanovanje i dimnjak nekadašnje toplane.

Ti se objekti zadržavaju, a dozvoljava se njihova restauracija, sanacija i revitalizacija.

Početni iznos cene utvrđen je na osnovu procene tržišne vrednosti zemljišta i iznosi 57.605 dinara po kvadratnom metru, što je za kompleks ukupno 3.178.033.967 dinara.

Zemljište će biti prodato investitoru koji ponudi najveću cenu, a ponuda mora biti ista ili veća od početne cene i kasnije se ne može umanjivati.

Video: Prodaje se čuvena luksuzna kuća mafijaša u kojoj su nekada štekani dijamanti

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>