• 3
 ≫ 

Giganti otvaraju pick-up kafić: Dođete, uzmete piće i ne gubite vreme je nova parola

 ≫ 

Prvi Starbucks Pickup sa Amazon Go lokacijom otvara se u Njujorku, u 59. Ulici

  • 3
Starbucks, Starbaks, kompanija, logo

Foto: Tanjug/AP

Starbaks otvara pick-up kafić u centru Menhetna, sa Amazonom koji koristi tehnologiju maloprodajnog giganta - "bez blagajne" - da privuče zauzete potrošače koji žele brzo da kupe kafu ili grickalice.

Partnerstvo sa Amazonom je najnoviji korak u Starbaksovom planu da prilagodi svoje lokacije novim navikama potrošača. Pre skoro godinu i po dana, poznati lanac je najavio da ubrzava planove za preuređenje svog "otiska" na tlu SAD, u smislu zauzimanja prostora.

Gigant je, naime, inspirisan naglim promenama koje je donela pandemija, a one se odnose na to kako potrošači žele da kupuju i piju kafu. Pored zatvaranja čak 400 prodavnica za 18 meseci, strategija je uključivala otvaranje više lokacija "za preuzimanje" proizvoda, u urbanim zonama i postavljanje walk-up prozora i duplih traka za vožnju, u prigradskim područjima.

Prvi Starbucks Pickup sa Amazon Go lokacijom otvara se u Njujorku, u 59. Ulici, sa zastavom na ulazu, koja se vijori i ima logotipe obe kompanije. Firme sa sedištem u Sijetlu planiraju da otvore još najmanje dve lokacije zajedno, tokom sledeće godine. Drugi kafić će takođe biti u centru Menhetna, u zgradi Njujork tajmsa, koja se nalazi u 40. Ulici i 8. Aveniji.

Kada kupci uđu u novi lokal, prvo će videti šalter za preuzimanje pića, koja su unapred naručili koristeći Starbucks mobilnu aplikaciju. Digitalni ekran koji visi iznad pulta pokazuje koje narudžbine još prave baristi. Da bi iskoristili pogodnosti Amazon Go tehnologije, kupci će morati da koriste in-store kod iz Amazon aplikacije, da ubace svoju kreditnu karticu ili samo dlan svoje ruke - ako su već registrovani na Amazon One-u.

Kiosk u blizini ulaza omogućava korisnicima da se pridruže Amazon One-u tako što će ubaciti kreditnu karticu i skenirati svoju ruku. Zaposleni u Starbucks-u su u blizini kako bi pomogli kupcima dok ulaze, iako su neki potrošači, možda, već upoznati sa tehnologijom. Amazon već ima nekoliko Go prodavnica na Menhetnu, uključujući jednu blizu novog kafića.

Lokacija će imati duže radno vreme od tipičnog Starbucks kafea, koji će ostati otvoren do 22h radnim danima i do 21h vikendom.

Video: Burger na laboratorijski način: Nema više ubijanja krava, meso u tanjiru direktno iz epruvete

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bg

    24. novembar 2021 | 16:45

    I da sedim kao balvan u parku na klupi a cena ista kao u drugim kaficima.

  • Neca

    24. novembar 2021 | 19:08

    U prevodu, ostavite nam vaše pare i paljba

  • Mileta

    24. novembar 2021 | 20:28

    Jas samo je ostalo otiske prstiju da dajemo privatnim firmama.... evo into se desilo. Sledeca faza krv..

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>