• 0
 ≫ 

Pokrajinska Vlada izdvojila 250 miliona dinara za bolje uslove stanovanja porodicama sa troje ili četvoro dece

 ≫ 

Pokrajinska vlada je 2018. godine uvela ovu meru kao vid podrške višečlanim porodicama. Od tada su obezbeđena sredstva u iznosu od 543,5 miliona dinara, čime je 507 porodica dobilo bolje uslove stanovanja - izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović

  • 0

Dvesta trideset sedam porodica u kojima se rodilo treće ili četvrto dete od 1. januara 2020. godine dobile su bespovratna sredstva od Pokrajinske vlade za rešavanje stambenog pitanja ili unapređenje uslova stanovanja.

Sredstva u ukupnom iznosu od 250 miliona dinara odobrena su za adaptaciju ili dogradnju za 166 porodica, dok je 71 ugovor potpisan za kupovinu kuća.

- Želimo da obezbedimo budućnost za našu decu, bolje i kvalitetnije uslove života. Pokrajinska vlada je 2018. godine uvela ovu meru kao vid podrške višečlanim porodicama. Od tada su obezbeđena sredstva u iznosu od 543,5 miliona dinara, čime je 507 porodica dobilo bolje uslove stanovanja - izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Prema njegovim rečima, za ovu vrstu pomoći vlada veliko interesovanje, što znači da će i u narednim godinama biti nastavljen ovaj vid podrške.

- Ove mere daju konkretne rezultate – u Vojvodini smo 2018. godine imali 2.247 porodica u kojima se rodilo treće dete, a 2020. godine bilo ih je 2.349 - izjavio je predsednik Mirović.

Uručivanju ugovora prisustvovao je i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.

Video: Vučić: Država će pomoći porodiljama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>