• 0

Pričamo preko telefona 6,6 minuta, a šaljemo manje od dve SMS poruke

U porastu je bio broj izvršenih prenosa brojeva u mobilnoj mreži i iznosio je 26.000

  • 0
telefon punjač ilustracija

Foto: Unsplash/ Ilustracija

Tokom trećeg kvartala ove godine korisnik mobilnog telefona u proseku je u Srbiji dnevno razgovarao oko 6,6 minuta i slao 1,7 SMS poruka, navodi se u Pregledu tržišta elektronskih komunikacija koji je objavio RATEL.

U odnosu na drugi kvartal broj aktivnih korisnika mobilne telefonije porastao za 331 hiljadu i iznosi 8,65 miliona.

Telekom Srbija ima tržišno učešće od 43,37 posto prema broju aktivnih korisnika, a sledi Telenor sa 32,15, A1 Srbija koji ima 23,81 posto i na kraju Globaltel.

Ista raspored tržišnih učešća je i po kriterijumu učešća operatora u ukupnom broju pripejd i postpejd korisnika ali je razlika između Telenora i A1 Srbija tek pet posto.

Korisnik mobilnog širokopojasnog pristupa dnevno je u Srbiji u proseku trošio oko 249 MB, odnosno oko 7,38 GB mesečno, a ukupna količina prenetih podataka preko mobilne mreže u kvartalu je iznosila 159,8 miliona GB.

U porastu je bio broj izvršenih prenosa brojeva u mobilnoj mreži i iznosio je 26,1 hiljadu ukupno, odnosno 8,7 hiljada mesečno. Tokom kvartala broj pretplatnika fiksnog širokopojasnog pristupa internetu je dostigao 1,79 miliona.

Video: E-građanin će moći sve da završi mobilnim telefonom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>