• 0
 ≫ 

Ruse trese kripto groznica

 ≫ 

Stručnjaci centralne banke su ukazali na entuzijazam investitora prema novim tehnologijama,

  • 0
Kriptovalute

Foto: Shutterstock

Ukupan godišnji obim transakcija u kriptovalutama koje su u 2021. obavili ruski građani iznosi pet milijardi dolara, prema najnovijim podacima ruske centralne banke.

U novom izveštaju o finansijskoj stabilnosti, ruski monetarni regulator je naveo, pozivajući se na anketu sprovedenu u julu među najvećim domaćim bankama, da su Rusi među najaktivnijim učesnicima na svetskim tržištima kriptovaluta, uključujući i njihove aktivnosti na kripto berzi Bajnens (Binance)

Stručnjaci centralne banke su ukazali na entuzijazam investitora prema novim tehnologijama, kao što su blokčejn, smart ugovori, decentralizovane finansije i stejbl koini (digitalne valute oslonjene na državnu valutu, ili na druge kriptovalute, ili na zlato).

Banka Rusije je, međutim, istakla u izveštaju velike rizike povezane sa kripto industrijom i poručila da će pažljivo pratiti tržište.

„Odnos između digitalnih valuta i finansijskog sektora ostaje ograničen za sada. Brzi rast i široko prihvatanje digitalnih valuta predstavljali bi povećan rizik kako na globalnom nivou, tako i na ruskom finansijskom tržištu”, ocenjuje Banka Rusije.

Ranije ove godine, centralna banka je upozorila ljude da se klone aktivnosti s kriptovalutama, napominjući da je to uvel rizik, posebno za one kojima nedostaje znanje u toj oblasti.

Video: Posle 8 godina napustila poziciju generalnog menadžera i započela sopstveni biznis

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>