• 18

Oglasila se i kompanija povodom ugovora o zakupu za jastuk

"Po osnovu navedenog ugovora klijent postaje zakupac, odnosno korisnih naših proizvoda i plaća mesečne zakupnine. Po isplati konačnog iznosa pravo svojine prelazi na kupca", navode iz kompanije

 • 18
štednja, novac

Foto: Unsplash

Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) objavila je na svom sajtu upozorenje za građane zbog nove, neobične pojave. Reč je o tome, kako su naveli, a naš portal pisao, na šta su sve spremni pojedini trgovci u Srbiji, kako bi zaobišli primenu Zakona o zaštiti potrošača, odnosno to i Ugovor o zakupu između potrošača i firme Leomax International, navodi se na sajtu NOPS-a.

Umesto da se nađe u kupoprodajnom odnosu potrošač - prodavac i ugovorom o prodaji kupi određeni proizvod, potrošač ima status zakupca, a jastuk može otkupiti i postati njegov formalni vlasnik tek nakon isteka ugovora o zakupu (izmirenjem svih obaveza), ukazuju iz NOPS-a.

Tim povodom oglasila se demantijem i pomenuta kompanija.  Kako su naveli, kompanija Leomax kupcima nudi različite modele kupovina proizvoda: ugovor o kupoprodaji sa plaćanjem iznosa u celosti, ili na rate, zatim ugovor o kreditu u saradnji sa bankom kao i ugovor o zakupu.

Oni ističu da je ugovor o zakupu u potpunosti u skladu sa svim odredbama važećeg zakona o obligacionim odnosima u Srbiji, kao i da navedenim načinoim kupci počinju da koriste kupljeno i pre nego što ga isplate u potpunosti. Pritom dobijaju nov proizvod u originalnoj ambalaži, ističe se u demantiju.

"Po osnovu navedenog ugovora klijent postaje zakupac, odnosno korisnih naših proizvoda i plaća mesečne zakupnine. Po isplati konačnog iznosa pravo svojine prelazi na kupca", navodi se u saopštenju firme.

U njemu se posebno naglašava da se svakom kupcu unapred predočavaju različiti modeli kupovine između kojih se kupci sami odlučuju prema svojim mogućnostima i potrebama.

Kako kažu, kod ugovora o zakupu zakupac ima rok od 7 dana od potpisivanja ugovora da ili uplati prvi iznos zakupnine ili da odustane od ugovora bez ikakvih posledica.

Iz Leomaxa navode da je upravo takav slučaj na koji ukazuje NOPS, jer je kupac zaključio ugovor 13.11. 2021, a već 16. 11. 2021. posla zahtev za raskid ugovora koji je primljen 19. 11. 2021. i uvažen u celosti a kupcu su vraćena do tada uplaćena sredstva u celosti.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Petar

  Obicno ne pisem ove komentare, medjutim osecam potrebu da se oglasim jer me zovu, pozdravljaju svaki mesec i bilo je korektno

  1
  0

  Podelite komentar

 • Danica

  Sve u zivotu sam placala u kesu pa i ovo, dobila sam dva lepa poklona od fantasticne zene mislim da se Tanja zove.poz

  1
  0

  Podelite komentar

 • Svetozar

  Jedno jako prijatno iskustvo sa pomenutnom kompanijom, za mene vise nego dobro, dobio sam i poklon lep koji sam da svojoj zeni.

  1
  0

  Podelite komentar

Google preporuke