• 4

Država im daje kovid bonus od 1.300 evra: Ovim radnicima sledi i povećanje plata

Dogovor postignut između sindikata Ver.di i DBB i većine od 16 nemačkih saveznih država - usledio je nakon niza štrajkova

 • 4
Kancelarija, posao, zaposleni, korona mere

Foto: Shutterstock, Pixabay

Oko 3,5 miliona zaposlenih u državnim firmama i javnoj upravi u Nemačkoj dobiće povećanje zarada od 2,8 odsto, i neoporezivi novčani bonus za kovid-19 u iznosu od 1.300 evra sledeće godine.

Sporazumom, koji su danas objavila dva sindikata, takođe se predviđaju veće plate za zaposlene u pojedinim medicinskim i profesijama zdravstvene nege koji su izloženi većoj opasnosti na radnom mestu, kao i neoporezivi bonus od 650 evra za pripravnike i stažiste, prenosi agencija AP.

Dogovor postignut između sindikata Ver.di i DBB i većine od 16 nemačkih saveznih država - usledio je nakon niza štrajkova, posebno u sektoru zdravstva, a važiće dve godine.

Sporazum se odnosi na državne bolnice, škole, policiju, vatrogasne službe i zaposlene u javnoj administraciji u svim državama osim u Hesenu, gde je sličan sporazum postignut prošlog meseca, dodaje se.

Video: Kako lečiti simptome i uzroke izgaranja na poslu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • nino.

  U drzavnim ustanovama .Da se to kod nas daje u drzavnimli ustanovama svi bi se pobuni

  0
  0

  Podelite komentar

 • Lord

  E,to je pomoc,a ne 20 evra...!

  5
  1

  Podelite komentar

Google preporuke