• 0

Do sutra rok za odabir kandidata: Šta mladima omogućava program "Moja prva plata"?

Program Moja prva plata se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa, u trajanju od devet meseci

  • 0
žena posao ilustracija

Foto: Unsplash/ Ilustracija

Sutra ističe rok do kojeg poslodavci, koji učestvuju u programu Moja prva plata, mogu da izaberu prijavljene kandidate. To predviđa treća faza ovog programa.

Predviđeno je da se u četvrtoj fazi potpisuju trojni ugovori između Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), poslodavca i izabranog kandidata, a sprovođenje programa počinje u roku od 15 dana od formiranja konačne liste poslodavaca sa izabranim kandidatima.

Programom Moja prva plata se mladima bez radnog iskustva omogućava da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavaca, steknu znanja i veštine za rad i tako povećaju mogućnosti za zapošljavanje. Planirano je da se u ovaj program uključi do 10.000 mladih, uzrasta do 30 godina, sa srednjim i visokim obrazovanjem, koji su bez radnog iskustva, a nalaze se na evidenciji NSZ-a.

Program Moja prva plata se, kako se navodi na sajtu NSZ-a, realizuje bez zasnivanja radnog odnosa, u trajanju od devet meseci. U tom periodu, Služba mladima sa srednjim obrazovanjem isplaćuje mesečnu novčanu naknadu od po 22.000 dinara, a onima sa završenim fakultetom - po 26.000 dinara.

Osim mesečne naknade, mladima se uplaćuje i doprinos za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

Video: Posle 8 godina napustila poziciju generalnog menadžera i započela sopstveni biznis

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>