• 3

Hrana iz Srbije ide na tržište od 273 miliona stanovnika: Pšenica i jabuke u Indoneziju

Srbija i Indonezija imaju dobre i prijateljske odnose

  • 3
Povrće, korpa povrća, zdrava hrana

Foto: Shutterstock

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović će u narednih nekoliko sati sa delegacijom Indonezije, koja je stigla u Beogradu, pripremiti sporazum kojim će se utvrditi izvoz kukuruza, pšenice i jabuka iz Srbije u Indoneziju, a potom i mesa i mesnih prerađevina.

Reč je o veoma značajnom sporazumu za našu zemlju, jer je u pitanju izlazak Srbije na tržište od preko 273 miliona stanovnika.

Državni sekretar Senad Mahmutović je na izložbi indonežanskih poljoprivrednih proizvoda, koja se danas održava, rekao da nakon održanog Samita nesvrstanih u Beogradu brojne delegacije posećuju Srbiju i žele da saradnju sa našom zemljom podignu na viši nivo.

Istakao je da Srbija i Indonezija imaju dobre i prijateljske odnose.

"Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije domaćin je ovih dana delegacije Ministarstva poljoprivrede Indonezije, za nas veoma važne i značajne države sa kojom imamo tradicionalno dobre bilateralne i prijateljske odnose", kazao je Mahmutović.

Naveo je da je cilj pregovora da se ostvare konkretni sporazumi između dve države, koji će biti u interesu domaćih poljoprivrednika. Ocenio je da je to veoma značajno za našu zemlju značajno, jer se radi o izlasku Srbije na tržište od preko 273 miliona stanovnika.

Video: Vlasnik restorana odlučio da pozlati svoja jela: Da li ste za jedan zlatni odrezak?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    29. novembar 2021 | 18:38

    Lepo, ali mi je zao sto nemamo vece kolicine. Mozda za dve ulice u glavnom gradu Dzakarti.

  • USA

    30. novembar 2021 | 03:11

    Bravo moja Srbijo.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>