• 6
 ≫ 

Vučić: Brže će se voziti metroom nego automobilom po Beogradu

 ≫ 

Radovi će biti gotovi za šest godina

  • 6
Aleksandar Vučić, metro

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas obilazi radove na projektu izgradnje infrastrukture i nasipanja platoa za depo beogradskog metroa na Makiškom polju.

- Od 1968. nam obećavaju metro i nisu ga izgradili. Neki kritikuju što metro povezuje Železnik i Mirijevo, što ne povezuje samo mesta gde žive najbogatiji, a ja sam na to ponosan, ponosan što će ovo značiti i za Obrenovac, Barajevo, Lazarevac, Sremčicu... - poručio je Vučić.

Kako je istakao, svake nedelje će da obilazi radove na metrou kako bi se uvererio da će sve teče po planu.

Naveo i da će radovi biti gotovi za šest godina.

Vučić je, tokom obilaska radova na projektu izgradnje infrastrukture i nasipanja platoa za depo beogradskog metroa na Makiškom polju, da će se kada bude napravljene prve dve linije mnogo brže stizati metroom sa jednog kraja Beograda na drugi nego automobilom.

Nema automobila koji će moći i u ponoć da stigne brže od metroa od Žarkova do Mirijeva u Špicu, rekao je Vučić, nakon što je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao da će ujutru metroom moći da se stigne i za manje od 25 minuta od Žarkova do Mirijeva kada bude urađena prva linija metroa.

Vučić je dodao da će razvoj šinskog sistema u Beogradu smanjiti saobraćajne gužve u gradu.

Ministar finansija Siniša Mali je rekao da je gradnja metroa ogroman razvojni projekat koji će podići celo Makiško polje.

Video: Počinje gradnja metroa u Beogradu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>