• 2

Srpski grad zaradio 60 miliona dinara od prodaje zemljišta: Jedna parcela otišla za 14 miliona

Nalazi se u Ečki i ima 28.000 kvadratnih metara

  • 2
Zrenjanin, Vojvodina

Zrenjanin / Foto: Shutterstock

Grad Zrenjanin je u toku ove godine objavio dva oglasa za otuđenje većeg broja parcela gradskog građevinskog zemljišta, od čije je prodaje prihodovano skoro 60 miliona dinara.

Na osnovu poslednjeg objavljenog oglasa, predložena rešenja o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta su na ukupnoj površini od 34.888 kvadratnih metara, odnosno skoro 3,5 hektara, rečeno je na današnjoj sednici Gradskog veća, a objavljeno na gradskom sajtu.

Istaknuto je da su tri parcele namenjene izgradnji poslovnih i drugih sadržaja i gradnji objekata višeporodičnog stanovanja, dok su preostale parcele opredeljene za individualnu stambenu izgradnju. Samo za parcelu u Ečki, namenjenu izgradnji oko 300 stanova, investitor "Linglong" uplatio je iznos od skoro 14 miliona dinara.

Gradonačelnik Simo Salapura rekao je da je najveća prodata parcela po površini u nekom od naseljenih mesta na teritoriji Zrenjanina, u Ečki, veličine 28.000 kvadratnih metara i u vrednosti od 14 miliona dinara, za izgradnju objekata kolektivnog stanovanja, investitora "Linglong".

Objekti su namenjeni rezidencijalnom stanovanju, kao i za stanove srpskim i kineskim radnicima, zaposlenim u samoj kompaniji. "Za Grad Zrenjanin to je dobar pokazatelj da, pored dovođenja najvećih investitora, imamo i značajan rast stanogradnje. U ovom momentu, na teritoriji Grada Zrenjanina otvoreno je više od deset gradilišta novih stanova, što najbolje ide u prilog činjenici da prisustvo investitora pokreće i lokalne ekonomske prilike", rekao je gradonačelnik.

Video: Telegraf u poseti najvećoj fabrici za proizvodnju ulja od ruže: Litar košta neverovatnih 5.500 evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vera

    3. decembar 2021 | 10:51

    Nisu zaradili, raskućili, prodali "porodično srebro" što se kaže. I time se hvale? Kao kad pijanac proda kuću koju je nasledio pa se još hvali. Umesto da su stvorili nešto vredno oni prodaju ono što imamo i što je nasleđeno.

  • Lalo

    1. decembar 2021 | 16:15

    Čuj srpski, Vojvođanski moliću vas lepo .

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>