• 1
 ≫ 

Još jedna žrtva energetske krize: Gasi se kompanija koja trguje strujom i gasom

 ≫ 

U oktobru su referentne britanske veleprodajne cene gasa dostigle rekordne vrednosti

  • 1
Radijator

Foto: Pixabay.com

Mali britanski snabdevač energijom, Zog Energy Ltd, prestaje sa trgovanjem, saopštio je danas energetski regulator Ofgem, a Rojters prenosi da je "ta firma najnovija žrtva rasta veleprodajnih cena energije".

Više od 20 energetskih kompanija, koje često snabdevaju domaćinstva i preduzeća i gasom i strujom, propalo je od septembra, boreći se sa rekordno visokim veleprodajnim cenama, jer regulatorna gornja granica cena ograničava koliki deo rasta troškova može da se prenese na kupce.

Iz Ofgama su poručili da će naći novog dobavljača za 11.700 domaćih kupaca koje je snabdevao Zog Energy i da će svako neizmireno potraživanje biti zaštićeno.

U oktobru su referentne britanske veleprodajne cene gasa dostigle rekordne vrednosti i bile su za oko 500% više nego u januaru, jer je globalna potražnja za gasom skočila sa oporavkom ekonomija.

Cene su od tada pale, ali su i dalje za preko 300 procenata više nego na početku godine. Procenjuje se da će ostati na visokom nivou ove zime, jer su zalihe gasa i snabdevanje Evrope ruskim gasom manji nego prethodnih godina.

Video: Bajatović otkriva kada će biti stabilizovano snabdevanje gasom u Srbiji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neimformic

    2. decembar 2021 | 03:14

    Jao jao a sta cemo sad nece biti struje ili opravdanje za poskupljenje

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>