• 5

Prodat Delta siti: Kupac je vlasnik velikih šoping centara u Beogradu

Još jedan šoping centar u okviru MPC grupe

  • 5
Delta siti Foto: MPC

Poznati beogradski tržni centar Delta siti, prodat je kompaniji MPC Properties. Vrednost transakcije još nije obelodanjena.

Kompanija MPC Properties, regionalni lider u izgradnji i upravljanju nekretninama, kupila je Delta City šoping centar, čime je potvrdila svoju lidersku poziciju, potvrđeno je iz ove kompanije.

Kako navode, MPC Properties ima dugo iskustvo i ekspertizu u izgradnji, invenstiranju, razvoju, akvizicijama i upravljanju komercijalnim nekretninama, a trenutno poseduje i upravlja velikim portfoliom sastavljenim od poslovnih objekata i šoping centara, građenih po najvišim svetskim standardima i na najboljim gradskim lokacijama.

Delta City je jedan od najposećenijh šoping centara, i to ne samo u Beogradu već i u celoj zemlji. Otvoren je 2007. godine. 

- Dodajući svom porfoliju ovaj uspešan centar, MPC će imati priliku da, koristeći svoju ekpertizu i najbolju praksu, poboljša i unapredi isksutvo na ovoj šoping destinaciji - navedeno je.

- Kupovinom Delta City šoping centra, MPC Propeties je u mogućnosti da svojim zakupcima i poslovnim partnerima ponudi ne samo kvalitetan i raznovrstan portfolio, već i najbolje tržišne uslove za razvoj poslovanja. Naša dugogodišnja ekpertiza u razvoju i upravljanju najvećim retail i office projektima u zemlji, uigran tim internacionalnih i domaćih stručnjaka, najšira mreža internacionalnih i regionalnih brendova, ali pre svega stabilan i održiv portfolio, čine MPC Properties pouzdanim partnerom za razvoj i nadogradnju biznisa. Ovom akvizicijom naša retail mreža broji čak pet šoping centara i predstavlja apsolutnog lidera na domaćem tržištu, ali i šire - izjavio je CEO MPC Properties Maxence Liagre.

Ova akvizicija je deo je MPC retail portfolia koji čine UŠĆE Shopping Center, BEO Shopping CenterMercator centar Beograd, i Immo Outlet centar. 

Portfolio MPC-a je efikasan i održiv, sertifikovan najvišim standradima zelene gradnje LEED i BREEAM za čak 95% svog potfolija. Pored navedenih retail objekata, kompanija poseduje i ekluzivan portfolio poslovnih zgrada, među kojima su Ušće Tower One i Ušće Tower Two poslovni centri, Navigator Business Complex, TLD Belgrade i Plaza Prima.

Video: Počeo Crni petak: Ima li gužvi u beogradskim tržnim centrima?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>