• 1
 ≫ 

Praznična rasveta kao podsticaj za privredu: Grad Beč finansira čak 75% troškova ove godine

 ≫ 

Četvrto zatvaranje u Austriji je praktično u potpunosti onemogućilo prazničnu kupovinu u prodavnicama

  • 1
rasveta u beču

Foto: Florian Wieser

Božićno osvetljenje bečkih ulica ne podstiče samo praznično raspoloženje, već predstavlja značajan faktor za privredu.

Praznična rasveta daje presudan doprinos stvaranju dodatne vrednosti na lokaciji Beč. Udruženja trgovačkih ulica svake godine finansiraju 50 odsto troškova za prazničnu rasvetu, dok ostatak troškova preuzimaju grad i Privredna komora.

Četvrto zatvaranje u Austriji je praktično u potpunosti onemogućilo prazničnu kupovinu u
prodavnicama, što je nepovoljno uticalo na privrednike. Iz tog razloga, grad Beč i Privredna komora Beča će ove godine preuzeti 75 odsto troškova montaže i demontaže božićne rasvete.

- Gradu Beču je posebno značajno da u izazovnim vremenima postavi simbol Božićne čarolije kao znak svim Bečlijama da grad ne stoji i kao priznanje bečkim trgovcima za njihovu neumornu posvećenost. S tim u vezi me jako raduje da će Bečlijama biti omogućen dodatni dan za kupovinu, 19. decembar - izjavio je Peter Hanke, član gradskog veća zadužen za privredu.

Od 12. novembra 2021. godine do 10. januara 2022. godine 31 ulica u Beču biće osvetljena. Upotrebom 85 odsto ekoloških led lampica za rasvetu smanjuju se troškovi struje za čak 80 odsto.

Video: Omiljena senzacija Beograđana u novom ruhu: Medvedići su se upravo vratili na Gardoš

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari