• 0

BAT 20. put zaredom jedina duvanska kompanija u svetskom indeksu održivosti

Zahvaljujući kontinuiranim ulaganjima u održivo poslovanje, kompanija British American Tobacco (BAT), 20. godinu zaredom uvrštena je u Dow Jones indeks održivosti (DJSI) kao jedina duvanska kompanija

  • 0
BAT logo

Foto: Logo

Reč je o svetskom indeksu koji predstavlja najboljih 1.000 globalnih kompanija po pitanju održivosti. Sa najvećim brojem bodova u 2021. godini BAT je, prema rangiranju, vodeći u čak 11 od ukupno 24 kategorije, dok je najviši rezultat, od 100 odsto, kompanija postigla u ukupno šest kategorija.

-Ponosni smo što nas je DJSI prepoznao 20. godinu zaredom i što smo ponovno jedna od kompanija u prestižnom DSJI World Indexu. Smanjenjem uticaja našeg poslovanja na zdravlje gradimo bolje sutra (A Better Tomorrow™), što je temelj buduće održivosti BAT-a. Upravo iz tog razloga ubrzavamo našu transformaciju i kontinuirano ulažemo kako bismo našim potrošačima mogli ponuditi manje rizične proizvode. Dok gradimo brendove budućnosti i postajemo kompanija koja proizvodi robu široke potrošnje u više kategorija, naši ciljevi su jasni: ostvariti 5 milijardi funti prihoda od nove kategorije proizvoda do 2025. i dostići 50 miliona potrošača naših proizvoda bez sagorevanja do 2030. godine - istakao je direktor marketinga u BAT-u Kingsley Wheaton.

Kreiran od strane S&P Dow Jones Indices, DJSI je zlatni standard za praćenje korporativne održivosti. U 2021. godini na procenu praksi održivosti prema kriterijima ESG (Environmental, Social, Governance) pozvano je više od 10.000 kompanija, dok je 10 odsto njih ostvarilo priznanje lidera u korporativnoj održivosti i uvršteno u DJSI World Index.

Kao prvoj duvanskoj kompaniji koja je uključena u DJSI, ovo dostignuće pokazuje stalnu predanost BAT-a korporativnoj strategiji - izgradnji boljeg sutra (A Better Tomorrow™), i to smanjivanjem uticaja poslovanja na zdravlje. Takođe, BAT se nedavno uključio i u UN-ovu globalnu kampanju Trka do nule ("Race to Zero") i obavezao da će naučno utemeljenim ciljevima ostvariti ugljeničnu neutralnost u čitavom lancu vrednosti do 2050. godine.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>