• 2

Čeka li ovo vozače Volta u Srbiji: Snimak dostavljačice postao viralan - da li kompanija pokriva osiguranje?

DoorDash nudi osiguranje automobila za vozače, ali samo ako su oni odgovorni za štetu drugog automobila

  • 2
DoorDash app

Foto: Tanjug/AP

Jedna dostavljačica koja radi u kompaniji DoorDash, a koja je od nedavno vlasnik Volta, pohvaljena je jer je završila svoj posao do kraja iako je imala incident sa automobilom.

Snimak koji je zabeležen na kameri postao je viralan na društvenim mrežama, a ova žena vozač dobila je aplauze jer je nastavila sa isporukom pre nego što je reagovala na nesreću.

Korisnik TikTok-a @elijahlions40 je snimio celu situaciju na svojoj kameri za zvono na vratima, nakon što je naručio pošiljku preko DoorDash-a. Vozač, čiji identitet još nije poznat, normalno je prišla kući. Tek kada je odložila paket na prag, čuo se glasan prasak iza, dok je kamera uhvatila i automobil koji je krenuo unazad sa prilaza i udario pravo u njen auto.

„Ne mogu da verujem da se ovo dogodilo“, napisao je korisnik TikToka uz video koji je za manje od mesec dana dobio preko 3,2 miliona pregleda. Dostavljačica je povikala "o moj bože" nakon što je čula udarac, ali je nastavila pravilno da odlaže isporuku i takođe snimi fotografiju za potvrdu.

"Zar me nisi video", rekla je dok je krenula ka mestu događaja.

„Zaista nisam. Žao mi je“, rekla je druga vozačica, koja je počela da izlazi iz svog vozila.

@elijahlyons40That’s crazy#fyp #ForzaHorizon5GO #fypシ #doordash #foryoupage #foryou♬ original sound - Elijah Lyons

 

Komentari su se nizali ispod objave, a jedni od njih su: "I ipak je radila svoj posao i snimila tu fotografiju. Dajte joj povišicu", prokomentarisao je jedan korisnik.

„Devojka je ipak snimila fotografiju, daću im pet zvezdica“, glasi drugi komentar.

Jedan korisnik je napisao: „Zaslužuje svu ljubav"

Mnogi su takođe izrazili zabrinutost oko toga kako će ona nastaviti da radi, jer je njen automobil vitalni deo njenog DoorDash posla.

DoorDash nudi osiguranje automobila za vozače, ali samo ako su oni odgovorni za štetu drugog automobila, koju njihovo lično osiguranje neće da pokrije.

Ako je automobil vozača onaj koji je pretrpeo štetu, DoorDash očekuje da njihovo sopstveno auto osiguranje pokrije štetu, navodi se na veb stranici kompanije.

Ranije ove godine, još jedan vozač dostave postao je viralan na TikTok-u nakon što je podelio video, kada je bio u suzama nakon što je sat vremena radio za napojnicu od 1 dolara.

Podsetimo, finska firma za kućnu isporuku hrane Volt (Wolt), koja posluje i u Srbiji, prodata je za čak sedam milijardi evra.

Ovu kompaniju iz Helsinkija kupila je upravo američka firma Door Dash, gigant u kučnim isporukama u SAD. Ova kompanija je dugo tražila metu za preuzimanje u Evropi i konačno je izbor pao na Volt. Cena koju su vlasnici dobili je solidna u poređenju sa drugim sličnim kompanijama koje su se našle na tržištu.

Recimo britanski Deliveroo je u maju prilikom izlaska na berzu vrednovan 7,6 milijardi funti ili 8,8 milijardi evra, ali je od tada njegova cena pala, pa je sada vrednost procenjena na oko 5,8 milijardi evra. Prošle godine je takođe britnasku firmu JustEat kupio holandski Takeaway.com za 7,3 milijardi dolara ili 6,4 milijardi evra.

Volt osnovan 2014. godine je jedan od pionira u isporuci hrane u Evropi. Ima više od 4.000 zaposlenih i posluje u 23 zemlje.

Video: Ovo smo viđali samo u Ratovima zvezda: Studentima u Arizoni klopu donose dronovi

 

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tane

    3. decembar 2021 | 18:08

    A vi juce pitate zasto postoji misljenje da su zene losi vozaci? Sad vam je malo jasnije?

  • Janko

    3. decembar 2021 | 20:00

    Koliko možeš da budeš odsutan da usred bela dana nevidiš auto u retrovizoru

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>