• 0

Bitkoin naglo potonuo: Od jutros mu vrednost manja za 10 odsto, a sa eterom je još gore

Bitkoin je u poslednja 24 sata pao za više od 16 odsto, navodi Koindesk

  • 0
bitkoin, kriptovalute

Foto: Freepik

Vrednost bitkoina oštro je pala rano jutros, potonuvši za više od 10 odsto, na najniži nivo od blizu 43.000 dolara. Najistaknutija svetska kriptovaluta smanjila je gubitke nakon toga, na oko 47.607 dolara, preneo je SEE biz, a javlja Tanjug. 

Ipak, bitkoin je pao za više od 16 odsto u poslednja 24 časa, navodi Koindesk. Cena etera, takođe, je pala za više od 10 procenata na najniži nivo od blizu 3500 dolara.

Vratio se nešto kasnije na blizu 3.888 dolara, piše tportal. Eter, drugi najveći digitalni novčić na svetu po tržišnoj vrednosti, izgubio je više od 14 odsto u poslednja 24 sata, prema Koindesku.

Obe kriptovalute doživjele su turbulentnu trgovinu otkako se pojavila varijanta omikron.

Bitkoin je pao za više od 20 odsto u odnosu na najviši nivo svih vremena koji je iznosio blizu 69.000 dolara, koju je dostigla početkom novembra. Pad na najniži nivo od kraja septembra dolazi nakon neizvesnosti uzrokovanih omikron varijantom kovid-19 i rastućom nelagodom Federalnih rezervi (Fed) zbog visoke inflacije.

U utorak je predsednik Fed-a DŽerom Pauel povukao reč "prolazno" iz rasprave o inflaciji što je izazvalo dodatne nestabilnosti na tržištima.

No, neki koriste ovu situaciju kao priliku da "kupe kad je jeftino", pa je tako predsednik Salvadora Najib Bukele objavio je da je njegova država realizovala još jednu kupovinu od 150 BTC-a za oko 48.700 dolara svaki.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>